Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, joi seara, la Ploiesti, ca Victor Ponta "se dovedeste crescut la scoala lacomiei nesfarsite", Antonescu spunand ca a constatat acest lucru "foarte repede" dupa ce partidul sau a intrat la guvernare alaturi de PSD.

"Victor Ponta se dovedeste crescut la scoala unei lacomii nefarsite", a afirmat Crin Antonescu, joi seara, la Ploiesti, in discursul sau tinut fata membrilor Delegatiei Permanente a PNL Prahova, transmite Mediafax.

Presedintele PNL a afirmat ca partidul pe care il conduce "a facut Regatul Romaniei, a facut independenta Romaniei, care a facut Romania mare", a dat "pamant taranilor", a "dat sansa copiilor sa invete carte" si a "construit tot ce-i bun in Romania".

"Sa va intre bine in capul vostru de pesedisti ca daca noi ne numim "national-liberali", purtam aceasta mostenire, purtam aceasta obligatie si aceasta onoare. Deci nu se poate trece de o anumita limita (... )Niciodata nu vom calca onoarea si imaginea partidului nostru pentru o functie de guvernare sau alta. Ce a inteles domnul Ponta din asta ati vazut, a refuzat pana la capat, convins ca ne vom duce cu caciula in mana, sa dea PNL ceea ce era al sau. De fapt, nu sa dea, ci sa puna in aplicare. Postul de vicepremier si de ministru de Interne, si celelalte doua, convins ca in PNL va izbucni un scandal, numai sa nu iasa de la guvernare. Nu a inteles nimic din ce i-am spus, i-am explicat ca daca Basescu nu a reusit sa-l dea jos pe Tariceanu cand era Tariceanu presedinte al partidului, sa ma dea jos pe mine de patru ani de zile de cand stau in opozitie si de cand sunt atacat de dimineata pana seara, nu va reusi nici el acum. Nu a inteles, acesti oameni nu au rusine, nu au obraz, nu au memorie, ca de asta noi suntem partid istoric si ei sunt doar partid cu multe voturi, nu au acele lucruri elementare care pot sa tina, cu oricate concesii un parteneriat", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca liberalii ar fi putut sa mai stea doua luni de zile la guvernare, dar "atuurile guvernarii", de la finantarile publice pana la functiile publice pe care le detineau "se imputinau pe zi ce trece".

"Pur si simplu, prin decizii abuzive erau luate de la ministrii nostri, de la sefii nostri de agentii si duse in partea cealalta. Domnul Ponta, de la care speram sa fie reformatorul si ponderatorul traditionalei lacomii pesediste, se dovedeste crescut la scoala acestei lacomii nesfarsite", a mai declarat Antonescu.

Ulterior, intrebat intr-o conferinta de presa cand a devenit Victor Ponta lacom, Antonescu a raspuns: "Eu nu stiu cand a devenit, eu va pot spune cand am constatat eu. Foarte repede".

Presedintele PNL a detaliat, spunand ca a constatat lacomia lui Ponta "foarte repede" dupa ce PNL si PSD au intrat impreuna la guvernare, intrucat inainte de intrarea la guvernare "e greu sa constati lacomia cuiva".

De asemenea, intrebat de ce nu a denuntat in timpul guvernarii lacomia de care il acuza acum pe Victor Ponta, liderul PNL Crin Antonescu a raspuns: "Pentru ca nu se fac asemenea lucruri. Pentru ca atata vreme cat tii o constructie politica nu te duci la televizor sa povestesti tot ce nu-ti convine in constructia respectiva. Eu am tras un semnal de alarma, am avut niste discutii, dar nu era normal si nu e normal".

Presedintele PNL a refuzat sa raspunda daca i-a spus lui Victor Ponta personal parerea sa cu privire la lacomia de care il acuza pe premier.

Antonescu: Daca Ponta crede ca e bine in opozitie, sa cedeze mandatul si preluam noi Guvernul

Presedintele PNL Crin Antonescu spune ca liberalii nu au iesit de la guvernare pentru a candida din opozitie si a fi bine plasati la alegerile de anul acesta, el precizand ca PNL este dispus sa preia guvernarea daca PSD alege sa cedeze mandatul si sa treaca in opozitie.

"Noi nu am deliberat sa iesim de acolo ca sa fim mai bine plasati pentru alegeri. Noi dorim la guvernare. Daca domnul Ponta crede ca e bine in opozitie, sa cedeze mandatul si preluam noi maine si formam Guvernul. Si se duce dansul in pozitia asta exceptional de buna din opozitie si pentru europarlamentare, si pentru prezidentiale", a afirmat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa, joi seara, la Ploiesti, citat de Mediafax.

Liderul liberal a precizat ca pentru scrutinele de anul acesta PNL se va "bate cu armele opozitiei", iar daca ar fi ramas la guvernare ar fi folosit in campaniile electorale "rmele guvernarii".

Antonescu a mai spus ca liberalii isi asuma tot ceea ce s-a intamplat in anii in care au facut parte din Guvern alaturi de PSD.

"In ciuda faptului ca am avut nemultumiri care s-au adunat si au culminat cu aceasta iesire de la guvernare, mie mi se pare corect sa ne asumam politic impreuna tot ce a fost pana acum doua zile sau trei zile. Eu intotdeauna mi-am asumat guvernarea, am pledat pentru ea. (...) Una peste alta, cu bune, cu rele, tot ce s-a intamplat la guvernare cu bune ele, noi asumam", a mai spus presedintele PNL.

Antonescu: Nu am motive sa demisionez de la Senat, dar daca PSD sau PNL imi cer atunci voi renunta

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a mai afirmat joi seara la Ploiesti ca nu are motive sa demisioneze din functia de la Senat, dar, daca vreuna dintre formatiunile care l-au propus pentru aceasta functie ii va cere acest lucru, atunci va renunta la presedintia Senatului, transmite Mediafax.

Crin Antonescu a afirmat, joi seara, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, raspunzand unei intrebari, ca nu are motive sa demisioneze din functia de presedinte al Senatului, dar daca unul dintre partidele care l-au propus pentru aceasta functie ii va cere sa renunte la ea, nu va proceda cum a procedat Mircea Geoana.

"Eu nu am, repet, vreun motiv sa demisionez din functia de la Senat. Daca PSD, ca ati vorbit pe sleau, spune: "dom'le, noi, impreuna cu PNL, v-am propus si asa ati devenit presedinte al Senatului, noi acum va cerem sa demisionati", nu o sa fac ca domnul Mircea Geoana, sa fug de acolo, sa ma duc in birou, ei sa incerce sa ma prinda, sa ma aduca iar... Deci, suntem oameni seriosi. Daca PSD sau PNL, unul din cele doua partide care m-au propus o cere, am dat-o imediat si facem alte alegeri sau ce facem acolo. Dar nu vreau sa-mi dau demisia pentru ca asta inseamna altceva, o demisie", a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat ca, in situatia in care PSD ii va cere sa demisioneze, nu ii va solicita lui Victor Ponta demisia din functia de premier, desi Ponta a fost propus si sustinut de PNL pentru a obtine sefia Guvernului.

"Bineinteles ca nu le voi cere in aceasta situatie domnilor de la PSD, care acum alta grija n-au, sa fi aplicat cu aceeasi masura la domnul Ponta, pentru ca si domnul Ponta este prim-ministru in urma unei intelegeri facute cu Partidul National Liberal, iar in momentul in care ei spun: "dom'le, ar trebui sa demisionezi pentru ca noi nu te mai sustinem", pai nici noi nu-l mai sustinem pe domnul Ponta. Da? Eu nu fac chestiunea asta pentru ca dupa aceea incep sa planga ca trebuie sa mearga la Basescu si asta nu mai suport", a mai spus Antonescu.