UDMR insista sa primeasca ministerul mediului in loc de ministerul comunicatiilor, insa PSD nu ar dori sa renunte la portofolii cu bugete generoase, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate negocierilor. UDMR l-ar fi propus la mediu pe Tanczos Barna, fost secretar de stat la ministerul agriculturii in guvernarea Boc. O alternativa la comunicatii oferita de PSD celor de la UDMR ar fi sanatatea, insa nici maghiarii nu-si prea doresc acest portofoliu, iar pe de alta parte Nicolae Banicioiu, lider PSD apropiat premierului, vizeaza conducerea acestui minister.

HotNews.ro a anuntat, marti, ca PSD ofera UDMR pentru a intra la guvernare doua ministere si un post de vicepremier. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi ministru al culturii si vicepremier. In cursul serii de luni a avut loc o discutie intre premierul Victor Ponta si Kelemen Hunor pe tema unei eventuale cooptari a UDMR la guvernare, sustin sursele HotNews.ro.

Ora 17.02: Numele lui Tanczos Barna a iesit din joc pentru Ministerul Mmediului, in carti e Attila Korodi, care a mai ocupat postul. De asemenea, in stadiul actual al negocierilor s-ar fi renuntat la ideea unui post de vicepremier pentru UDMR.