Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca, in opinia sa, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, ar putea fi un bun candidat pentru alegerile prezidentiale, deoarece corespunde profilului de presedinte al Romaniei.

Liderul social-democrat considera ca unul dintre oamenii care corespunde profilului de presedinte este seful SRI, George Maior.

"Daca m-ar intreba pe mine, cineva, astazi, pe cine as propune candidat la Presedintie, l-as propune pe George Maior. E din judet de la noi, este un om care a demonstrat ca stie sa reformeze o structura extrem de importanta a Statului si extrem de complexa, cum a fost Serviciul Roman de Informatii. E un om care vine din diplomatie, care are relatii internationale foarte bune cu toate puterile lumii si cred ca ar fi un foarte bun presedinte", a afirmat Radu Moldovan.

Presedintele PSD Bistrita-Nasaud a spus ca varianta George Maior nu a fost discutata la nivel de partid, ci este o propunere personala.

"M-ati intrebat ce mi-as dori. Eu v-am spus ce mi-as dori. N-am discutat de foarte mult timp cu domnul Maior, nici nu stiu ca isi doreste, nu cred ca isi doreste o astfel de candidatura. Dar, daca vreti, luati profilul omului. (...) Nu vreau sa dezvoltam subiectul, v-am spus, este o propunere a lui Radu Moldovan si atat, nu s-a discutat la nivelul partidului. Inca o data va spun, nu cred ca isi doreste lucrul acesta, dar ar fi un foarte bun presedinte", a conchis Radu Moldovan.

Intrebat daca prefera ca viitorul candidat al USD la alegerile prezidentiale sa fie un om politic sau un independent, Radu Moldovan a spus ca nu este neaparat nevoie sa fie om politic, ci doar sa fie "un alt tip de presedinte".

"Nu cred ca este foarte importanta problema asta, sa fie neaparat om politic. Oricum, atunci cand candideaza trebuie sa-si asume o anumita parte politica, chiar daca el, in momentul de fata, nu este membru de partid si vine dintr-o anumita zona. Foarte sincer, nu stiu. Pentru mine, nu e o problema foarte mare daca va fi un om politic sau va fi unul care vine dintr-o zona civila, care isi asuma o astfel de candidatura. Ceea ce imi doresc foarte mult este sa avem un alt tip de presedinte, unul care aduna, nu unul care imprastie, sa avem un presedinte care sa reprezinte, sa fie intr-adevar ceea ce prevede Constitutia pentru rolul presedintelui", a spus Moldovan.