Premierul Victor Ponta a ajuns miercuri dimineata, in jurul orei 9:30 la Palatul Victoria, unde asteapta ca ministrii PNL sa isi depuna demisiile din Guvern, transmite Mediafax. Primul ministru PNL sosit la Guvern a fost Mariana Campeanu. Surse politice au declarat pentru agentia de presa ca Mariana Campeanu si-a prezentat miercuri demisia din functie in urma unei discutii pe care a avut-o cu premierul.

Potrivit unei declaratii facute luni de premierul Ponta, ministrul Muncii Mariana Campeanu a suferit sambata un accident vascular. Surse medicale atunci au declarat pentru Mediafax ca Mariana Campeanu a suferit un accident vascular minor iar luni a fost consultata, fara a fi internata. Amintim ca ministrul Muncii a participat, duminica, la Conferinta teritoriala de alegeri a PNL Hunedoara.

Ora 10:58 Liberalul Cristian Busoi demisioneaza de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS)

Liberalul Cristian Busoi a venit la Guvern pentru a-si depune demisia de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), unde ocupa rangul de secretar de stat, transmite agentia de stiri citata.

Busoi a fost propus de PNL pentru conducerea Ministerului Sanatatii, inainte de ruperea USL.

Conducerea PNL a adoptat, marti seara, rezolutia privind iesirea liberalilor de la guvernare:

"Prin incalcarea repetata si flagranta, la un prag inacceptabil, a unor elemente de alcatuire a Guvernului de catre premierul Ponta, PNL a decis sa puna capat unei crize prelungite artificial de premier (...) retragerea ministrilor sai din acest Cabinet, impreuna cu demisia tuturor demnitarilor PNL: secretari de stat, sefi de agentii, pozitii asimilate. Ministrii nostri, maine pana in ora 12, isi vor depune oficial demisia la registratura Guvernului. A doua decizie e de a solicita demisia lui Victor Ponta din functia de premier", a anuntat Crin Antonescu dupa sedinta Delegatiei Permanente a PNL.

Stirea se actualizeaza