Senatorul Sorin Iliesiu a fost exclus din PNL in urma votului exprimat in timpul sedintei Delegatiei Permanente a partidului condus de Crin Antonescu, transmite Agerpres.

In favoarea excluderii acestuia din partid s-au exprimat 167 de liberali, 19 voturi au fost impotriva, iar noua liberali s-au abtinut.

Sorin Iliesiu a precizat ca, inainte de exprimarea votului, a luat cuvantul pentru a propune organizarea unui Congres Extraordinar al PNL si ca actualul presedinte al partidului, Crin Antonescu, 'sa faca un pas inapoi' astfel incat conducerea PNL sa fie preluata, interimar, de catre senatorul Calin Popescu Tariceanu.

"Am propus sa votam secret decizia ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa nu aiba niciun fel de intelegere politica cu domnul Traian Basescu sau cu Miscarea Populara. Nu a fost nicio reactie (din partea liderului PNL - n.r.). Am propus, de asemenea, sa votam in secret decizia de a organiza urgent un Congres Extraordinar al PNL pentru a vota ca PNL sa ramana la guvernare si in USL, PNL sa participe pe viitoarele liste comune ale USL la alegerile europarlamentare si la cele prezidentiale, astfel incat viitorul presedinte al Romaniei sau viitorul prim-ministru sa fie dat de PNL. Am propus ca domnul Crin Antonescu sa faca un pas inapoi pentru a face posibile dezideratele - iesirea Romaniei din criza politica si salvarea PNL. Evident, am propus ca domnul Calin Popescu Tariceanu sa preia interimar conducerea PNL", a declarat Iliesiu.

Acesta a adaugat ca propunerile sale nu au mai fost supuse la vot intrucat, intre timp, liberalii votasera cu majoritate de voturi excluderea sa din partid.

"Domnul presedinte Crin Antonescu a spus ca intai va supune la vot propunerea de excludere a mea din PNL, iar daca aceasta propunere va fi respinsa de catre majoritatea membrilor PNL, atunci eu voi putea sa fac din nou aceste propuneri. Dar, in momentul in care nu mai sunt membru PNL, cum sunt acum, nu mai pot sa refac aceste propuneri, pe care de fapt le-am facut si pe care le poate relua orice alt membru al PNL", a mai spus Iliesiu.

In ce priveste viitorul sau ca senator, Sorin Iliesiu a precizat ca inca nu a luat o decizie daca va ramane senator independent senator afiliat vreunui grup parlamentar sau daca va intra intr-un alt partid.

"Deocamdata ma gandesc. E o decizie foarte grea si imi las ragaz cateva zile ca sa iau aceasta decizie", a incheiat acesta.