PSD ofera UDMR pentru a intra la guvernare doua ministere si un post de vicepremier, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor. Ar fi vorba de cultura si comunicatii, insa liderii UDMR si-ar dori alt minister in locul comunicatiilor. Potrivit surselor citate, cel mai probabil liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi ministru al culturii si vicepremier. Pentru celalalt minister nu s-a ajuns inca la un nume. In cursul serii de luni a avut loc o discutie intre premierul Victor Ponta si Kelemen Hunor pe tema unei eventuale cooptari a UDMR la guvernare, sustin sursele HotNews.ro.

  • UDMR ar urmeze sa voteze sambata in sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) intrarea la guvernare alaturi de PSD

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat marti ca, in eventualitatea retragerii liberalilor din guvern, PSD ar putea discuta si cu UDMR pentru o eventuala alianta. "Ne este mai simplu sa discutam cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru ca avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012", a spus Sarbu, facand referire la protocolul semnat inainte de alegerile parlamentare din 2012, care nu a fost insa respectat la acel moment si UDMR a fost lasata in afara guvernului.

Ilie Sarbu a mai spus ca in acest moment USD are majoritate in Parlament si fara UDMR, dar a confirmat interesul pentru atragerea la guvernare a reprezentantilor comunitatii maghiare.

Reamintim ca HotNews.ro a relatat in exclusivitate luni, 24 februarie, ca premierul Victor Ponta insista pentru intrarea UDMR la guvernare, in conditiile in care liderii Uniunii i-au transmis pana acum ca se poata baza, in contextul alegerilor europarlamentare din mai, doar pe o colaborare punctuala in caz ca liberalii ies din Guvern. "In UDMR exista un consistent grup care sustine intrarea la guvernare, dar Kelemen Hunor inca ezita", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor.

UDMR risca sa rateze intrarea in Parlamentul European, mai ales dupa ce partidul rival, PPMT i-a propus lui Laszlo Tokes sa candideze pe listele FIDESZ. Kelemen Hunor a negat sambata ca ar purta negocieri cu PSD privind o eventuala intrare la guvernare.