Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat marti ca, in eventualitatea retragerii liberalilor din guvern, PSD ar putea discuta si cu UDMR pentru o eventuala alianta. "Ne este mai simplu sa discutam cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru ca avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012", a spus Sarbu, facand referire la protocolul semnat inainte de alegerile parlamentare din 2012, care nu a fost insa respectat la acel moment si UDMR a fost lasata in afara guvernului.

Ilie Sarbu a mai spus ca in acest moment USD are majoritate in Parlament si fara UDMR, dar a confirmat interesul pentru atragerea la guvernare a reprezentantilor comunitatii maghiare.

"Majoritatea de care s-a vorbit si a vorbit presedintele partidului exista. Noi avem majoritate fragila si fara UDMR, dar nu ne dorim lucrul acesta. Mai mult, presedintele Ponta si domnul Crin Antonescu, si-au dorit de atunci sa fie si UDMR. Dar Crin Antonescu s-a razgandit iar. Nu cred ca e un lucru rau sa fie o majoritate cat mai larga si cu cat mai multe partide", a mai spus senatorul.

Reamintim ca HotNews.ro a relatat in exclusivitate luni, 24 februarie, ca premierul Victor Ponta insista pentru intrarea UDMR la guvernare, in conditiile in care liderii Uniunii i-au transmis pana acum ca se poata baza, in contextul alegerilor europarlamentare din mai, doar pe o colaborare punctuala in caz ca liberalii ies din Guvern. "In UDMR exista un consistent grup care sustine intrarea la guvernare, dar Kelemen Hunor inca ezita", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor.

UDMR risca sa rateze intrarea in Parlamentul European, mai ales dupa ce partidul rival, PPMT i-a propus lui Laszlo Tokes sa candideze pe listele FIDESZ. Kelemen Hunor a negat sambata ca ar purta negocieri cu PSD privind o eventuala intrare la guvernare.

Declaratiile lui Ilie Sarbu vin cu cateva ore inainte de Delegatia Permanenta a PNL, care se va reuni in sedinta marti de la 19.00 pentru a decide iesirea soarta PNL.