Motiunea simpla "Imbogatirea baronilor PSD-PNL sau reteta teleinzapezirii marca Ponta", initiata de PDL si PP-DD la adresa ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, intra marti la vot dupa ce luni a fost dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, scrie Agerpres.

Semnatarii motiunii simple ii cer ministrului delegat Dan Sova sa prezinte un raport complet privind costurile deszapezirii in perioada 24 - 31 ianuarie, contractele care au fost incheiate si procedura de licitatie prin care acestea au fost atribuite.

De asemenea, autorii motiunii cer Guvernului sa reia proiectul de achizitie a utilajelor de deszapezire pentru retelele europene rutiere, feroviare si navale de pe teritoriul Romaniei prin fonduri europene nerambursabile, verificarea de catre Corpul de Control al prim-ministrului a modului in care au fost incheiate contractele de deszapezire si demararea procedurilor pentru angajarea unui management privat, profesionist la CNADNR.

"Aceasta motiune ii este dedicata domnului ministru al Marilor Proiecte si eforturilor sale pentru a cantari cele 2,26 milioane tone de zapada. (...) Actualul guvern al Romaniei este meteo-sensibil. Acest fapt a fost deja demonstrat in asumarea propagandistica a unei cresteri economice extrem de fragile si aproape in totalitate determinate de vremea buna pentru agricultura. A fost demonstrat si in noiembrie 2013 in tentativa propagandistica a Guvernului de a transfera fonduri catre administratiile locale pentru a acoperi efectele unei 'iminente perioade de geruri anormale, generate de mase de aer arctic'', sustin semnatarii motiunii.

In cadrul dezbaterilor de luni, deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Sova un cantar "cu care sa cantareasca zapada" si i-a indemnat pe deputatii PNL sa voteze alaturi de democrat-liberali motiunea simpla pe tema deszapezirii.

La randul sau, Dan Sova i-a oferit deputatului PDL Alexandru Nazare calculele privind cantitatea de zapada stransa la deszapezire.

Deputatul PNL Mihai Lupu a declarat ca motiunea a fost un gest sortit esecului inca de la inceput, el anuntand ca liberalii vor vota impotriva.