Delegatia Permanenta a PNL este asteptata sa transeze, marti seara, situatia din USL, o decizie anticipata de liderii partidului fiind retragerea ministrilor liberali din Guvern, potrivit Mediafax.

Daca la sedinta convocata, marti, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, PNL decide sa-si retraga ministrii din Guvern, este de asteptat ca acestia sa-si depuna demisiile miercuri, inaintea sedintei de Guvern. Anuntul convocarii Delegatiei Permanente a fost facut la sfarsitul saptamanii de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Acesta, aflat de luni intr-o vizita oficiala in Austria, este asteptat sa soseasca in tara marti la pranz. Antonescu a sustinut ca optiunea premierului Victor Ponta este "clara".

Intrebat daca le va cere ministrilor liberali sa se retraga din Guvern, in cazul in care nu va primi un raspuns din partea acestuia privind acceptarea propunerilor PNL, Antonescu a spus: "Da. Adica va avea loc o Delegatie Permanenta, pentru ca intrarea sau iesirea dintr-un guvern nu sunt lucruri pe care le decide un om, nici macar presedintele partidului, dar eu, ca presedinte, cred ca asta trebuie facut, pentru ca lipsa unui raspuns nu-i, de fapt, o lipsa de raspuns, ci un raspuns".

Antonescu a aratat ca este posibil sa se produca o scindare in Guvern, intrebat in acest sens: "Raspunsul scurt este , raspunsul un pic mai lung este urmatorul: criza actuala are multe cauze, acesta ar fi un raspuns foarte lung, are multe motive de manifestare, episodul acesta nu este decat asa cum se intampla in viata momentul cand se umple paharul sau pretextul sau cum vreti sa-i spuneti dumneavostra", a afirmat Antonescu.

Luni, prin vocea prim-vicepresedintelui Klaus Iohannis, PNL a transmis "concluzia ca negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat".