Premierul Victor Ponta a declarat luni ca, daca PNL isi va retrage ministrii din guvern, are mandatul PSD, PC si UNPR de a forma o alta majoritate parlamentara care sa sprijine guvernul.

Aceasta majoritate, a explicat Victor Ponta, trebuie formata pana pe 8 martie, cand expira perioada de interimat la ministerul de Interne.

In cazul in care PNL se retrage de la guvernare, "voi initia si am acest mandat discutii pentru formarea unei majoritati care sa sprijine guvernul", a afirmat Victor Ponta, dupa o sedinta a PSD la care au participat liderii PC si UNPR, Daniel Constantin si Gabriel Oprea.

Primul ministru, care este si presedintele PSD, a facut un nou apel la PNL sa nu iasa de la guvernare. "Ne exprimam speranta ca intelepciunea va prevala", iar "in masura in care decizia PNL va fi de a retrage din guvern ministrii PNL, in baza discutiei de azi, voi nominaliza tot membri ai cabinetului si vom incerca, atat timp cat ne permit termenele constitutionale, sa gasim o formula pentru ca guvernarea sa continue ca USL".

"Daca nu exista o solutie de continuare a guvernarii alaturi de PNL, voi merge in parlament cu o structura a guvernului care sa permita continuarea programului USL si voi anunta faptul ca, din punctul de vedere al PSD, PC si UNPR, mana intinsa pentru PNL, de a fi alaturi in structurile centrale, guvernamentale, ramane valabila si solutia cea mai buna pe termen mediu si lung pentru Romania e aceasta", a sustinut Ponta, adaugand ca niciun membru al USD (PSD, PC si UNPR) nu va initia vreo actiune prin care Crin Antonescu sa fie inlaturat de la conducerea Senatului.

Acesta a mentionat ca interimatul la ministerul de Interne expira in 8 martie si pana atunci "trebuie sa avem alt guvern", in conditiile in care nu poate numi un nou interimar la Interne.