Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca ruperea USL este doar o formalitate, el aratand ca exista o agenda "ascunsa" sau "mai veche" a liderului PNL Crin Antonescu legata de candidatura acestuia la Presedintie, transmite Mediafax.

Intrebat, la sosirea la sediul PSD, daca a ramas o chestiune de anunt ruperea USL, Constantin a raspuns: "Observam cu totii ca, din pacate, asistam la o agresivitate de limbaj a domnului Antonescu. Facem eforturi cu totii, dar se pare ca nu mai exista dorinta din partea cealalta".

"Deci, asa cum constatati, degeaba facem eforturi daca nu se doreste lucrul acesta", a adaugat Constantin.

Intrebat daca e doar o formalitate ruperea USL, liderul PC a spus: "Asa cum am vazut ieri, in toate interventiile domnului Antonescu, se pare ca e vorba doar de o formalitate. Exista se pare o agenda ascunsa a domnului Antonescu sau o agenda mai veche".

El a criticat faptul ca pana la momentul acesta nu exista un program de candidat al lui Antonescu si a spus ca decizia este exclusiv la liderul PNL.

"Am vazut o resemnare ieri, ceea ce inseamna ca (liberalii - n.r.) au luat deja acesta decizie", a spus Constantin.

El a spus ca a vorbit cu Antonescu saptamana trecuta, inaintea sedintei de Guvern.

"A fost foarte scurta discutia. Domnul Antonescu nu a fost deloc flexibil la niciun fel de propunere pe care noi am incercat sa o avansam", a spus Constantin.

El a spus ca PC nu a revendicat niciodata presedintia Senatului, chiar daca e o functie ce revenea conservatorilor.

Intrebat daca PC va revendida aceasta functie in eventualitatea in care se va rupe USL, Constantin a raspuns: "Noi nu vom revendica aceasta functie".

Constantin a facut aceste declaratii inainte de a participa, in calitate de invitat, la sedinta BPN al PSD.

"Am fost invitat la BPN al PSD, e prima invitatie", a spus Constantin.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca isi doreste ca marti seara "colegii liberali" sa nu sacrifice USL pentru proiectul personal al lui Crin Antonescu.

"Vreau sa spun un singur lucru pe care vi-l voi propune inca o data astazi: sa facem toate eforturile care tin de USD pentru a continua cele doua obiective fundamentale pe care ni le-am asumat in urma cu trei ani, si anume sa schimbam un regim politic, regimul Traian Basescu, cu un regim democratic, european si modern si sa guvernam bine tara. Sper si imi doresc ca maine seara colegii liberali sa nu sacrifice un proiect atat de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie sa fie inscris in marele proiect national care este USL¬, a spus Ponta.

El a precizat ca din partea USD exista toata dorinta de a merge mai departe impreuna si de a se atinge cele doua obiective.

"Orice discutii politice apar, important este sa nu uitam de ce am format USL si care sunt obiectivele sale si pe aceste doua obiective trebuie sa le atingem", a spus Ponta.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si presedintele PC, Daniel Constantin, participa, luni, la ora transmiterii acestei stiri, la reuniunea BPN al PSD, in calitate de invitati.