Motiunea simpla "Imbogatirea baronilor PSD, PNL sau reteta teleinzapezirii, marca Ponta", initiata de PDL si PP-DD, va fi dezbatuta luni, de la ora 16:30, in plenul Camerei, dupa cum a anuntat marti secretarul acestui for Niculae Mircovici, la finalul Biroului permanent, aminteste Agerpres. Potrivit lui Mircovici, motiunea este adresata ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova.

Textul motiunii a fost depus luni la Parlament de liderul grupului deputatilor PDL, Gheorghe Tinel.

Deputatul Alexandru Nazare a precizat luni ca motiunea este intitulata 'Imbogatirea baronilor PSD, PNL sau Reteta teleinzapezirii, marca Ponta' pentru ca in aceasta iarna s-a facut o deszapezire, ci 'o teleinzapezire'.

'De fapt nu am avut o deszapezire, ci am avut o teleinzapezire cu noua comandamente, timp de sapte zile, in care ministrii au stat mai mult la televizor, iar presedintii de consilii judetene au fost plecati in strainatate - in Elvetia, in Austria. Intre timp, prefectii s-au incurcat si ei in ce aveau de facut si s-au inzapezit. Ca atare, tocmai ca sa nu treaca neobservata aceasta minciuna care ne costa foarte mult pe toti, pentru ca deszapezirea are un cost foarte mare. Noi depunem o motiune in care am cuprins aberatiile deszapezirii la nivel central si local', a precizat deputatul PDL Alexandru Nazare.

Potrivit lui Alexandru Nazare, 'clientela politica cultivata de USL si Ponta se imbogateste la inzapezire, iar localitati intregi raman izolate'.

Solutiile propuse de deputatul PDL vizeaza un control riguros al contractelor actuale de deszapezire si continuarea proiectelor propuse de PDL si aprobate la Bruxelles.