Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca Victor Ponta nu intelege si nu practica separatia puterilor in stat, adaugand: "Un prim ministru si un partid care cred ca deciziile se iau la partid, se comunica de la Palatul Victoria si se executa la Palatul Parlamentului. Nu, asta nu, niciodata", citeaza Mediafax.

"Avem de-a face, din pacate, cu un partener - si ma refer la Victor Ponta si la partidul pe care domnia sa il conduce - care nu intelege si nu practica asa cum se cuvine separatia puterilor in stat intre Executiv si Legislativ. Un prim ministru si un partid care cred ca deciziile se iau la partid, se comunica de la Palatul Victoria si se executa la Palatul Parlamentului. Nu, asta nu, niciodata! (...) Asta nu s-a intamplat si nu se va intampla cata vreme PNL va fi la putere. Este un principiu fundamental si, daca nu il respectam, atunci chiar nu ne trebuie Parlament", a afirmat Crin Antonescu, duminica, in fata participantilor la Conferinta de alegeri a PNL Hunedoara.

Potrivit acestuia, "Parlamentul este altceva decat cred uneori domnii Ponta si Zgonea, impreuna si separat".

"Intr-un atac populist de o mare gravitate la adresa ideii de democratie, Traian Basescu, Emil Boc si PDL au facut un tapaj intreg in Romania pentru desfiintarea uneia dintre Camere, pentru reducerea Parlamentului, pentru ca, de fapt, nu puteau sa spuna ceea ce isi doreau: sa nu mai avem Parlament deloc. Ei bine, ne-am luptat, am infiinatat USL, am impiedicat acest lucru, dar l-am impiedicat pentru a apara Parlamentul, pentru a avea Parlamentul, pentru a folosi democratic Parlamentul. Parlamentul este altceva decat cred uneori domnii Ponta si Zgonea, impreuna si separat", a spus Antonescu.

Antonescu: Politica externa nu inseamna o colectie de poze cu mai-marii lumii ca sa o pui pe Facebook

Crin Antonescu a criticat politica externa dusa de seful statului, "cu puternice accente de subordonare", dar si cea "palida, inconsecventa" a Guvernului, adaugand: "Politica externa nu inseamna o colectie de poze cu mai-marii lumii ca sa ti-o pui pe Facebook".

"Politica externa avem, dar este fie cu puternice accente de subordonare pe mize electorale jenante, cazul presedintelui, fie palida, inconsecventa, cazul Guvernului. Politica externa nu insemna o colectie de poze cu mai-marii lumii ca sa ti-o pui pe Facebook. Politica externa nu inseamna sa te joci cu resursele tarii ca sa fie multumit nu stiu ce lobby-ist sau consultant influent. Politica externa inseamna principii, coerenta, atitudine, forta. Politica externa inseamna sa ai un cuvant de spus si Romania trebuie sa aiba un cuvant de spus, mai ales in conjunctura actuala si in conjunctura previzibila in aceasta parte a lumii", a sustinut liderul PNL, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca "Romania are nevoie in mod fundamental de o politica externa coerenta, activa si ofensiva".

"Este important sa stim ca Romania in politica externa ar trebui sa fie vital interesata si nu pasiva de realitatea ca administratia americana, oricare va fi ea, sa continue sa acorde o atentie majora relatiei cu Uniunea Europeana. Ar fi catastrofal pentru Romania ca politica externa a Washingtonului sa considere la un moment dat Europa un teritoriu indepartat, excentric si asemanator cu un muzeu. Este vital pentru noi ca tocmai acest parteneriat sa il punem in valoare si este vital pentru noi ca in interiorul Uniunii Europene unde trebuie sa spunem ceva, nu doar sa luam notite dupa dictare, in interiorul Uniunii Europene ideea parteneriatului economic, comercial, de investitii si de buna seama de securitate intre tarile din Uniunea Europeana si Statele Unite sa se intareasca, nu sa fie socotita o data banala si care este asigurata pana la sfarsitul vietii noastre", a adaugat Antonescu.

Duminica, la Sala Sporturilor din Deva are loc Conferinta Teritoriala PNL Hunedoara pentru alegerea presedintelui si a noii echipe de conducere. Pentru sefia PNL Hunedoara singurul candidat este Mircea Molot, care vrea sa obtina al doilea mandat.

La Conferinta teritoriala de alegeri participa 1.200 de delegati din toate organizatiile PNL din judetul Hunedoara.