Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis duminica lui Victor Ponta ca este "spre binele sau" sa il accepte vicepremier pe Klaus Iohannis, in caz contrar el ar putea sa ramana premier cel mult pana in toamna. Antonescu a mai declarat ca primarul Sibiului, pe care foarte multi nu il vor acum vicepremier, va fi, "mai devreme sau mai tarziu", premier.

Crin Antonescu si Klaus IohannisFoto: Agerpres

Intrebat in emisiunea ''Dupa 20 de ani'' difuzata de Pro TV daca il vede ca viitor premier pe Klaus Iohannis, Crin Antonescu a replicat: "Nu numai ca-l vad, dar uite asa, din emisiunea asta de aici, ii si transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: sa accepte ceea ce e dreptul nostru si ceea ce-i spre binele domniei sale, sa-l aiba pe dl Klaus Iohannis vicepremier decat, mai devreme sau mai tarziu, Klaus Iohannis sa devina premier. Evident, in locul domniei sale", citeaza Agerpres.

Antonescu a adaugat ca, dupa ruperea USL, Ponta nu va putea sa ramana premier pentru mult timp.

"Domnul Ponta face acum o alegere, nu pentru o saptamana, pentru doua, pentru trei, domnul Ponta poate cel mult sa se mentina la putere pana in toamna, in cel mai bun caz pentru domnia sa, dar, in conditiile in care a rupt USL, n-are cum sa isi imagineze ca poate ramane premier dupa toamna decat cu un presedinte pe care il pune domnia sa. Altfel, domnul Klaus Iohannis, pe care vad ca foarte multi nu il vor acum vicepremier, va fi premier, in sfarsit", a aratat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL Crin Antonescu a avertizat si joi seara PSD ca, in situatia in care decide sa-i inlature pe liberali de la guvernare, atunci PNL nu mai intra in opozitie pentru patru ani, iar daca PSD nu va castiga Presedintia, va pierde si guvernarea.

"Daca PNL este acum nevoit sa intre in opozitie, nu mai intra pentru 4 ani, poate ca nici nu intra. Poate ca intra pentru doua saptamani, pentru doua luni, pentru sase luni. Pentru ca e un lucru clar: daca astazi PSD decide sa incalce votul romanilor, votul dat noua cel putin, sa inlature un partener care i-a fost perfect loial si care l-a facut pe Victor Ponta prim-ministru si l-a tinut pe Victor Ponta prim-ministru, si i-a dat partenerului, ca vorbim de Victor Ponta, ca vorbim de PSD, mai mult decat poate sa manance un om sau chiar o vietate omnivora. Dupa toate aceste lucruri daca PSD nu castiga Presedintia, e foarte clar ca pierde si Guvernul", a afirmat Crin Antonescu intr-o emisiune la Realitatea TV.

El spusese anterior ca, "in opozitie, PNL va fi opozitia".

Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca PNL are numarul necesar de parlamentari inclusiv pentru initierea unei motiuni de cenzura.