Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, ca ministrii liberali isi vor da demisia din Executiv daca propunerile PNL in privinta Guvernului nu vor fi puse in practica pana luni, aratand ca inca spera sa nu se intample acest lucru.

"Noi nu am dat niciun ultimatim. Domnul Ponta a spus ca asteapta pana luni propunerile noastre si noi i-am spus, la randul nostru, ca stie propunerile noatre si ca asteptam pana luni sa fie puse in practica. Nu le punem in practica, punem noi capat acestei chestiuni, pentru ca noi nu putem sa stam la nesfarsit in acest joc, pentru ca noi nu am jucat un joc, nu am vrut sa rupem USL si ca dam vina pe PSD", a afirmat Antonescu, potrivit Mediafax.

Intrebat daca ministrii PNL isi vor da demisia din Guvern, Antonescu a raspuns: "Da, dar eu sper sa nu fie nevoie".

Antonescu a mai spus ca este o "propaganda teribila" orchestrata de Victor Ponta si PSD in care se spune ca el ar fi aliatul lui Traian Basescu, iar Klaus Iohannis este atacat, adaugand ca acest lucru arata ca PSD vrea sa rupa USL pentru ca nu il doreste pe Iohannis in Guvern si ca nu-i ramane timp sa pregateasca un candidat propriu la Presedintie.

Liderul liberal a adaugat ca USL nu se va rupe "de la niste scaune", ci din cauza unor principii si fapte.

"Domnul Klaus Iohannis nu e un titirez, un birlic, un pesedist, ceva pe care sa il puna domnul Ponta pe unde doreste. Domnul Iohannis este prim-vicepresedintele PNL si el a fost propus de noi intr-o pozitie, nu unde ar vrea domnul Ponta. Noi ne punem ministri in pozitiile respective. Noi am propus Klaus Iohannis ministru de Interne si viceprim-ministru. Avem dreptul la o pozitie de viceprim-ministru pe care o dam aceluia dintre ministrii nostri pe care il alegem noi. (...) Alianta nu se rupe de la niste scaune, se rupe de la niste principii si de la niste fapte. Fiecare partid are identitatea, autonomia si drepturile lui", a mai spus Antonescu, potrivit Agepres.

Crin Antonescu: Daca se schimba Guvernul, alegerile anticipate ar fi corecte, dar nu sunt de recomandat in contextul international

Presedintele PNL Crin Antonescu a mai declarat ca, daca nu va mai fi Guvernul actual, atunci premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze, iar cea mai corecta cale ar fi organizarea de alegeri anticipate, insa a admis ca un astfel de demers ar fi foarte greu de realizat din cauza contextului international complicat.

"Daca Guvernul nostru nu mai merge inainte - si nu mai merge - pentru ca domnul Ponta nu vrea sa fie domnul Iohannis ministru, acolo unde vrem noi, nu unde vrea domnia sa, atunci domnul Ponta ar trebui sa demisioneze si dupa aceea, cu cel mai mare partid in spate, cu aceasta posibila majoritate de care vorbim, sa solicite un nou mandat ca sa nu vorbim de alegeri anticipate care ar fi cele mai corecte, dar care poate ca nu sunt de recomandat intr-un context destul de complicat international", a spus Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

El considera ca alegerile anticipate nu vor fi, cel mai probabil, agreate de niciun partid si nici nu ar putea fi organizate concomitent cu europarlamentarele pentru ca regulile europene nu permit un astfel de demers.