Deputatul Elena Udrea a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca PMP ia in calcul ca PNL sa sustina candidatul acestui partid in turul al doilea al alegerilor prezidentiale de la sfarsitul acestui an, transmite Mediafax.

Intrebata daca PMP ia in calcul o alianta cu PNL, in cazul in care se va rupe USL, Elena Udrea a raspuns: "Pe termen scurt, nu ne propunem o alianta, pentru ca PNL nu isi poate schimba narvaul atat de repede. Isi poate schimba discursul domnul Antonescu, incercand sa recucereasca un electorat pe care l-a ignorat, de care si-a batut joc alaturi de PSD, nu a tinut cont de electoratul pe care acum incearca sa il sensibilizeze. Vazandu-se in situatia previzibila... Eu nu stiu ce sperante a avut - asta arata si cat de bun politician este - daca si-a imaginat vreodata ca PSD il va sustine la Presedintie. PSD va candida mereu cu candidat propriu, ca asa face un partid comunist. Daca dansul a crezut vreodata ca va avea sustinerea pentru prezidentiale, acum se dovedeste ca s-a inselat, insa nu este vina electoratului. Daca vorbim de posibilitatea de a sustine un candidat la Presedintie care sa bata candidatul PSD, adica sa il bata de Victor Ponta, atunci ar putea fi o situatie de luat in calcul, pentru ca orice rau este mai mic decat sa avem un presedinte pe urmatorii zece ani de la PSD".

Udrea a adaugat insa ca PMP are in vedere sustinerea propriului candidat de catre PNL.

"Noi luam in calcul sa ne sustina PNL candidatul nostru in turul doi si, mai ales, ne bazam pe electoratul de centru-dreapta care ar fi si al PNL si care ar vota cu candidatul Miscarii Populare in turul doi. Deci, asa am vedea colaborarea cu PNL", a afirmat Elena Udrea.

Intrebata despre propria candidatura la Presedintie, Udrea a sustinut ca nu s-a pus in interiorul PMP problema candidatului la prezidentiale, atentia fiind indreptata pe moment asupra alegerilor europarlamentare.

PMP a avut, sambata, la Craiova, o intalnire regionala. La finalul manifestarii, liderul PMP Dolj, Gelu Visan, i-a dat Elenei Udrea, pe scena Filarmonicii Oltenia, o papornita cu praz.