Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca liderul PNL, Crin Antonescu, a luat deja decizia de a candida la alegerile prezidentiale din opozitie, fara a-si asuma raspunderea guvernarii.

Victor Ponta si Crin Antonescu Foto: AGERPRES

Crin Antonescu "a decis sa candideze la prezidentiale fara a-si asuma raspunderea guvernarii pana atunci", a spus Ponta, precizand ca poate intelege acest lucru "la nivel politic, nu si personal".

Primul ministru s-a declarat dezamagit de aceasta presupusa decizie, dar a sustinut in continuare ca nu se pune problema unui candidat al PSD la alegerile prezidentiale.

Victor Ponta a declarat ca toti membrii PSD doresc sa mentina USL-ul spera ca "liberalii sa ia decizia inteleapta pana luni si sa ramana alaturi de noi".

El a reafirmat ca vrea sa-l numeasca ministru pa Klaus Iohannis, "dansul nu vrea".

Intrebat de ce nu este potrivit Iohannis pentru postul de ministru de Interne si vicepremier cu atributii pe Finante, Ponta a raspuns: "Numai dvs. sunteti singurii din aceasta lume care tot nu intelegeti ca este foarte bun si ca vreau sa il numesc, si dansul nu vrea. Nu stiu de ce tot continuati sa ziceti ca nu e bun, eu zic ca e bun si ca vreau sa il numesc azi. Vrea ministru de Interne, il numesc ministru de Interne, vrea viceprim-ministru de Finante, il numesc viceprim-ministru de Finante".

Premierul a subliniat ca sustine propunerile liberalilor atata vreme cat ele se fac prin restructurarea guvernului.

"Am, ca si altii, convingerea ca domnul Antonescu a luat practic decizia de a merge singur si de a fi un candidat din opozitiei, pentru ca pana aum candidatii la Prezidentiale care au candidat din opozitie au castigat", a spus Ponta, dupa ce a participat la reuniunea informala a PSD de la hotel Rin.

Anterior, surse politice declarau, pentru agentia Mediafax, ca Ponta le-a spus, joi, social-democratilor reuniti la hotelul Rin, ca liderul PNL Crin Antonescu "si-a facut niste calcule si va candida la Presedintie din partea opozitiei".

Potrivit acestor surse, in interiorul reuniunii PSD s-a tinut un singur discurs, de catre Victor Ponta, in timpul caruia au fost proiectate imagini de la Congresul PSD din urma cu patru ani, cand actualul presedinte al formatiunii a preluat functia.

Ponta le-a spus social-democratiilor ca "in mare, Crin Antonescu si-a facut niste calcule si va candida la Presedintie din partea opozitiei", au mai declarat sursele.

"Lucrurile stau asa, si acum sa vedem ce facem", le-a mai spus Ponta social-democratilor.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat inaintea reuniunii ca liderii PSD, PC si UNPR nu s-au intrunit ca sa petreaca, ci pentru a face un bilant al celor patru ani de cand Ponta a fost ales presedinte, dar si pentru a discuta despre viitorul USL.

Liderii social-democrati de la centru si din teritoriu s-au reunit, joi, la hotelul Rin din Capitala, urmand sa discute, informal, alaturi de reprezentanti ai UNPR si PC, despre viitorul USL.

Reuniunea este prilejuita de implinirea a patru ani de cand presedintele PSD Victor Ponta a fost ales in aceasta functie de catre Congresul Partidului.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat inaintea reuniunii ca liderii PSD, PC si UNPR nu s-au intrunit ca sa petreaca, ci pentru a face un bilant al celor patru ani de cand Ponta a fost ales presedinte, dar si pentru a discuta despre viitorul USL.

"Da, suntem cele trei partide PSD, PC si UNPR. Noi initial am hotarat sa ne vedem pentru ca azi sunt patru ani de la Congres, congresul din 20 februarie 2010. Ulterior ne-am gandit sa vina si colegii din PC si UNPR, practic e un fel de intalnire de bilant si sunt discutii despre europarlamentare si alte discutii pana la urma, ca nu putem sa fim copii, sa ne gandim ca azi nu vom discuta situatia din USL", a precizat Dragnea.

El a aratat ca nu stie daca in cursul reuniunii se vor lua si decizii, intrucat intalnirea este una informala, nu statutara.