Ministrul Mariana Campeanu: Inca din anul 2000 sotul meu a fost afectat de probleme neurologice/ De la pensionare, a fost diagnosticat si cu alte afectiuni: cancer, dementa mixta si parkinsonism

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 19 februarie 2014, 21:45 Actualitate | Politic

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut "drept unic scop denigrarea" ei si a familiei, printr-un demers "nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete", anunta Mediafax. Campeanu tine sa precizeze ca, de la pensionare, sotul sau a fost diagnosticat si cu alte afectiuni: cancer, operat, iradiat si chimio-tratat; enterita radica operata; agravarea consecintelor accidentului vascular (dementa mixta, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestari specifice de pierdere a cunostintei, pierderi de echilibru, lipsa de orientare in timp si spatiu).

"Intreg acest demers jurnalistic este nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete, si isi propune ca scop evident si transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist si om politic. Mai grav decat atat, obiectul atacului il reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat in politica sau in activitati de interes public. (...) Consider ca informatiile difuzate in spatiul media nu raspund niciunui interes public legitim, avand drept unic scop denigrarea mea si, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi intreprinse in acest sens", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seara, de Campeanu.

Mai grav decat atat, tine sa sublinieze ministrul, obiectul atacului "il reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat in politica sau in activitati de interes public".

"Problemele de sanatate ale sotului meu, in prezent in varsta de 68 de ani, au fost facute publice in lipsa consimtamantului sau, desi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisa prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai in virtutea caracterului extrem de personal al afectiunilor de care sufera. (...) Doresc sa va informez pe aceasta cale, ca legea ocroteste nu doar dreptul la viata privata, dreptul la confidentialitatea diagnosticului, dar si dreptul la imagine si sanctioneaza in termeni penali difuzarea imaginii unei persoane nepublice fara acordul acesteia", mai precizeaza Mariana Campeanu.

In acelasi comunicat, ministrul Muncii sustine ca, prin materialul de presa in cauza, s-a incercat acreditarea ideii ca pensionarea medicala a sotului ei, in anul 2005, este nejustificata, desi ar fi evident, in opinia ei, ca nu a existat un interes de natura materiala pentru ca Iulian Campeanu sa fie declarat inapt de munca la varsta de 59 de ani, primind o pensie lunara de 350 lei in conditiile in care, daca si-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost in mod vadit mult mai consistente.

"Din nefericire insa, inca din anul 2000 sotul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate si netratate in mod corespunzator, au evoluat si au generat accidente vascular cerebrale astfel incat in intervalul 2004-2005, sotul meu a fost internat in repetate randuri. Incetarea contractului de munca, survenita la 1 martie 2005, a fost determinata tocmai de faptul ca societatea la care isi desfasura activitatea a constatat ca Iulian Campeanu avea probleme de concentrare la locul de munca, absenta perioade lungi de timp, intr-un cuvant, activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenta al angajatorului", mai precizeaza Mariana Campeanu.

Referitor la expertiza medicala efectuata sotului ei, ministrul mentioneaza ca aceasta a avut la baza intreaga documentatie de care acesta dispunea in martie 2005.

"Am certitudinea ca medicii care au examinat cazul au dat un verdict corect si legitimat de starea concreta de sanatate a lui Iulian Campeanu, de rezultatele investigatiilor medicale la care a fost supus si de antecedentele sale patologice. Cu privire la confuzia pe care autorii incearca sa o induca referitor la faptul ca pensia de invaliditate a fost stabilita pentru 'boala obisnuita', si nu pentru afectiunile grave care rezulta din documentele medicale, trebuie sa subliniez ca in legislatia specifica pensiilor se utilizeaza aceasta notiune pentru a distinge cauza invaliditatii de boala profesionala sau accident de munca - pentru care pensia se suporta din bugetul pentru risc si accidente", mai spune demnitarul.

Campeanu sustine ca pensionarea sotului ei la Casa Judeteana de Pensii Ilfov nu a fost "un favor" si nici "un caz singular", ea precizand ca in perioada 2003-2007 toate casele de pensii ale sectoarelor din Bucuresti erau supraaglomerate, din cauza procesului de recalculare a pensiilor.

"Astfel, mii de cetateni din diferite sectoare ale municipiului Bucuresti au fost preluati, in acei ani, de Casa Judeteana de Pensii Ilfov. Diagnosticul stabilit sotului meu si starea fizica in care se afla in momentul pensionarii nu ar fi determinat o alta modalitate de solutionare a problemei sale, indiferent de structura careia i s-ar fi adresat, deoarece expertiza medicala este o activitate bazata pe documente cu caracter stiintific, obiectiv, prin urmare evaluarea urma a fi analizata in aceiasi parametri de oricare alta Casa de pensii din Romania", adauga, in acelasi context, ministrul Muncii.

In acelasi comunicat, Mariana Campeanu face referire si la faptul ca sotul ei este, in prezent, "o persoana deplasabila si relativ coerenta".

"Am incercat impreuna cu copiii mei si familiile lor sa-i asiguram sotului meu un climat de viata echilibrat si armonios, care sa-i permita daca nu refacerea, cel putin mentinerea starii generale la un nivel acceptabil, iar faptul ca in prezent este o persoana deplasabila si relativ coerenta, reprezinta o satisfactie si nicidecum un prilej de explicatii publice asupra unor chestiuni de viata care nu prezinta si nu au de ce sa reprezinte un subiect de dezbatere publica si linsaj mediatic. (...) Sotul meu este un cetatean obisnuit, prin urmare expunerea sa pe ecrane si in fotografii, in timp ce se deplaseaza ezitant in fata casei, si repetarea obsesiva a acestor cadre la interval de minute, nu serveste unui deziderat de informare a publicului, ci reprezinta un afront la dreptul sau la intimitate si imagine", explica demnitarul.

Campeanu tine sa precizeze ca, de la pensionare, sotul sau a fost diagnosticat si cu alte afectiuni: cancer, operat, iradiat si chimio-tratat; enterita radica operata; agravarea consecintelor accidentului vascular (dementa mixta, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestari specifice de pierdere a cunostintei, pierderi de echilibru, lipsa de orientare in timp si spatiu).

"Toate aceste manifestari nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie sa fie continua", subliniaza ministrul.

Demnitarul mai spune si ca in materialul jurnalistic numele copiilor ei sunt asociate "in mod insidios cu actiuni pretins frauduloase, acuzatii la fel de neintemeiate si lipsite de suport deontologic si moral".

"S-a sugerat ca sotul meu ar fi fost transportat cu un autoturism apartinand Registrului Auto Roman, institutie la care este angajat Flavius Campeanu, desi autoturismul este utilizat in conditii legale, sens in care, in masura in care exista interes cu privire la acest subiect, sunt in masura sa prezint dovezi", se mai arata in comunicat.

Ministrul Muncii adauga ca "onestitatea si verticalitatea" i-au caracterizat "indelungata cariera publica" si ca ea nu va "abdica" de la acestea, fiind gata sa raspunda tuturor criticilor ce vizeaza activitatea sa.

"In egala masura, solicit respect si decenta fata de membrii familiei mele care au propriul lor drept la imagine si viata privata si nu admit ca in spiritul unor demersuri jurnalistice incorect intreprinse, aceste atribute garantate constitutional sa le fie incalcate. Consider ca informatiile difuzate in spatiul media nu raspund niciunui interes public legitim, avand drept unic scop denigrarea mea si, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi intreprinse in acest sens", conchide Campeanu.

Ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.

Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

6676 vizualizari

 • +14 (18 voturi)    
  Demisia pana nu se-mpute treaba (Miercuri, 19 februarie 2014, 21:56)

  Wanheda [utilizator]

  Lasa gargara.
 • +11 (15 voturi)    
  auzi si la aceasta... (Miercuri, 19 februarie 2014, 21:56)

  exilatul [utilizator]

  nesimtita....ce miracol...acest specimen...sa traiasca cu toate bolile pe care le are...nu e vina lor, ci a miilor de medici escroci care s au invata cu spaga...tara plina de escroci...nu se va face bine niciodata..
 • +8 (10 voturi)    
  Minciunile doamnei Campeanu demontate punct cu pun (Miercuri, 19 februarie 2014, 21:59)

  robbyx [utilizator]

  http://www.investigatiimedia.ro/reactia-marianei-campeanu/
  • +9 (11 voturi)    
   Aviz naivilor ... (Joi, 20 februarie 2014, 6:43)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui robbyx

   ... despre modul grosolan in care toti membrii marcanti ai USL inteleg sa manipuleze si distorsioneze realitatea.
 • +10 (12 voturi)    
  L-a diagnosticat ...bradisteanu cumva ? (Miercuri, 19 februarie 2014, 22:03)

  gica43 [utilizator]

  Intradevar,nerusinarea politrucilor romani nu are limite ! Dar imensa prostie a "doamnei' ministru cine a diagnosticat-o ?
 • -10 (14 voturi)    
  Scuze publice (Miercuri, 19 februarie 2014, 22:14)

  Daniels22026 [utilizator]

  Mda. Robert Turcescu tebuie sa-si ceara scuze public. La fel si Traian Basescu.

  Nu vreau sa-i iau apararea lui Robert Turcescu. Dar nici doamna ministru nu a incercat sa-l atentioneze pe jurnalist. E adevarat, nu era obligata. Si totusi. Ar fi putut sa incerce protejarea propiei familii. Iar dinsa a reactionat initial ca si cum ar fi fost vinovata. Ne-a facut pe toti sa credem ca e vinovata.

  Povestea cu masina condusa de sot, inca nu e lamurita. Dar ce poti sa mai spui acum?! Scuzele ar fi de ajuns.
  • +3 (5 voturi)    
   bati campii (Joi, 20 februarie 2014, 11:35)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   traiesti intr-o lume paralela.
 • +12 (14 voturi)    
  esti diagnosticata cu tupeu (metastaza deja) (Miercuri, 19 februarie 2014, 22:19)

  zaboo [utilizator]

  si iesi ca paduchele in frunte, hoata ordinara!
 • -14 (16 voturi)    
  PENAL (Miercuri, 19 februarie 2014, 22:29)

  PredeAn [utilizator]

  Doamna ministru, indiferent de vreo eventuala presupusa vina, are dreptate si ar trebui sa apeleze la justitie, fie si doar ca exemplu pentru viitor. Un astfel de atac personal este abject si lipsit de orice utilitate publica. Ce avantaje nemeritate se presupune ca ar fi obtinut sotul? Presa ar trebui sa-si pliveasca mai atent buruienile, toxicitatea scandaloasa este la un nivel greu suportabil, cu iz penal, de-a dreptul.
  • +10 (12 voturi)    
   ce exemplu, nene? (Joi, 20 februarie 2014, 0:49)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui PredeAn

   ca poti sa furi fara nicio jena - ca sunt ai tai la putere si restul au botnite? esti degeaba...
  • +8 (10 voturi)    
   coming to reality :) (Joi, 20 februarie 2014, 8:56)

   liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui PredeAn

   Sotul doamnei Campeanu primeste o pensie de 3.450.211 lei vechi si o indemnizatie de insotitor de 3.100.000 de lei, asadar un venit aproape dublu decat cel avut la ultimul loc de munca. Incepand din 2005 !
   Este poate adevarat ca intre timp a suferit alte afectiuni, dar la data pensionarii (decizia fiind data chiar de catre sotie, inaintea obtinerii certificatului medical doveditor !!!) sotul nu se incadra in gradul 1 de invaliditate. simplu. bunica-mea era la fel de bolnava ca el, dar isi matura curtea, isi crestea gainile si-si primea pensia cea mica, cu intarziere.
   Dovezile sunt aici: http://www.investigatiimedia.ro/reactia-marianei-campeanu/
  • +2 (4 voturi)    
   bati si tu campii (Joi, 20 februarie 2014, 11:38)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui PredeAn

   tu in ce lume traiesti ?
   Una paralela cu cea reala?
   Deci este f normal sa aiba pensie nemeritata pt ca este sotul uneia din usl?
   Este ceva gresit , fals in documentele aratate? Daca erau aratate de a3 earu bine venite? daca sunt de la investigatii media, sa inteleg ca nu?
   Bravos.
   Inteligenta mentalitate si acceptiune.
 • +6 (8 voturi)    
  Intrebari nu raspunsuri (Miercuri, 19 februarie 2014, 22:47)

  Unu-2 [utilizator]

  Si pe cetateni cine ii apara impotriva abuzurilor persoanelor cu raspunderi din institutiile statului?
  Articolul respectiv a pus niste intrebari pertinenente la care nu am vazut nici un raspuns decent in acest atac impotriva celor ce l-au publicat. Unde sint acele documente medicale lipsa? Au macar un nr. de inregistrare? Cind au fost celelalte probleme medicale? La pensionare sau cindva? Unde sint acele concedii medicale ce inteleg ca sint necesare pt. pensionarea de gr. I? Ce ar fi fost sa explice d-na ministru in ce baza a fost folosita acea masina?
  In loc de raspunsuri am primit doar un atac gratuit si un cap in gura. Astept continuarea.
 • +16 (18 voturi)    
  Sunteți siguri că a spus "parkinsonism"?! (Miercuri, 19 februarie 2014, 22:51)

  corvus coraX [utilizator]

  Probabil că tanti Câmpeanu suferă de avoclaburalitate...
 • +13 (15 voturi)    
  Are dreptate (Miercuri, 19 februarie 2014, 23:03)

  Un Nene [utilizator]

  Iar la demitere, sotia dansului va fi fost diagnosticata cu cleptomanie, mitomanie si cretinism. Propun pensie de merit, cu catuse.
 • +13 (15 voturi)    
  ieri si azi (Miercuri, 19 februarie 2014, 23:08)

  andimi [utilizator]

  nu am nimic cu starea de sanatate a sotului de azi, ci cu cea din 2005, cind s-a pensionat. Mai pardon, dna ministru, dar in dosarul sotului dvs nu scrie nimic de cancer sau Parkinson. Nu dorim nimanui asa ceva, aici e vorba de un demers jurnalistic intemeiat pe interesul public, e limpede ca sotul s-a folosit de calitatea de... sot al cui trebuie si a obtinut ce a dorit. Cei 54000 de lei nu se justifica prin actele de atunci de la dosar, asta e clar si dna Cimpeanu ar trebui sa stie asta. Chiar ne crede prosti!
 • +15 (17 voturi)    
  cel mai ghinionist om de pe pamant? (Miercuri, 19 februarie 2014, 23:31)

  CristiC. [utilizator]

  deci pana la urma cum e? la pensionare a fost diagnosticat cu toate bolile astea sau au venit pe rand pe urma?

  Si voi chiar lucrati toti la stat din tata in fiu? Sotul la casa de pensii, sotia la minister, copilul la RAR. Sunteti atat de capabili de niciunul nu e in stare sa lucreze intr-o firma privata?
 • +5 (7 voturi)    
  Nesimtire .. . (Joi, 20 februarie 2014, 7:38)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . numele tau este ministru in Romania!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version