Purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, a comentat miercuri, la Slatina, intr-o conferinta de presa, declaratiile presedintelui PNL Crin Antonescu privind situatia din USL, transmite Agerpres. "Avem termen pana luni, ce sens are sa dam un raspuns acum?", a declarat Catalin Ivan, ca raspuns la o intrebare din partea jurnalistilor care i-au cerut sa comenteze ce se poate face pentru a se detensiona situatia din USL.

Purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca, in ultimele 10 zile, USL a trecut printr-o perioada dificila. "Protocolul USL este in vigoare, spune Crin Antonescu. Dar incalcat la anumite puncte. Se poate merge inainte. Deci, ce sa facem? Mergem inainte. Vedem in ce formula, cum, pana luni avem timp sa discutam, important e ca se merge inainte. (...) Mi-a placut mai mult inainte. In ultimele 10 zile, pot sa spun ca USL a trecut printr-o perioada dificila", a afirmat Catalin Ivan. Acesta a aratat ca infiintarea USD a fost o decizie salutata la momentul respectiv de presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Partenerii nostri, liberalii, prin vocea lui Crin Antonescu, au salutat infiintarea USD la momentul respectiv. A spus, nu stiu exact cuvintele, dar citez asa, din memorie. A spus ca era normal sa se infiinteze, se stia de infiintarea acestei Uniuni Social Democrate, le ureaza succes partenerilor si aliatilor in alegeri, dar ei vor merge sub sigla PNL. Este declaratia lui Crin Antonescu in momentul semnarii protocolului infiintarii uniunii electorale, este doar electorala, USD. Nu vad unde este aici un motiv de suparare, de cearta, din moment ce se stia de dinainte, era ceva normal, ba chiar a fost salutata de catre liberali, repet", a spus purtatorul de cuvant al PSD.

Catalin Ivan a subliniat ca USD este o uniune electorala pentru alegerile europarlamentare si ca PNL a acceptat sa candideze pe liste separate la europarlamentare, iar protocolul USL nu face referire la alegerile pentru Parlamentul European.

"Legat de infiintarea USD si de ce mergem pe liste separate: pentru ca asa am hotarat, PNL si PSD, principale partide ale USL, ca pentru Parlamentul European, in aceste alegeri, vom merge pe liste separate. E o decizie luata de comun acord, toata lumea a acceptat aceasta solutie. Protocolul USL nu spune absolut nimic despre alegerile pentru Parlamentul European, spune de alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. Celelalte doua partide care constituie USD, o uniune electorala, doar pentru aceste alegeri, sunt tot din USL. Toate mesajele pe care le avem sunt ale USL-ului. Nicio secunda USD nu a iesit cu un centimetru in afara USL si n-o s-o faca nici in aceste alegeri", a mai afirmat purtatorul de cuvant al PSD.