Presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a adresat miercuri o scrisoare deschisa presedintelui PNL, Crin Antonescu, prin care ii cere sa-si puna semnatura pe motiunea de cenzura indreptata impotriva Guvernului Ponta pe care democrat-liberalii au initiat-o la Camera Deputatilor, transmite Agerpres.

"Suntem constienti de faptul ca presiunile politice la care sunteti supus determina in propria dvs. persoana renasterea liberalismului si a doctrinei dreptei. Ceea ce, insa, nu putem intelege este de ce tocmai acum v-ati amintit de scaderea CAS, acum cand sunteti cu un picior afara din Guvern, si nu cand ati guvernat efectiv. De ce scaderea CAS nu a fost operata in aproape doi ani de guvernare, atata vreme cat ministru al muncii a fost si este inca un liberal, cel putin in acte? Daca tot ati cerut, ipocrit, scaderea CAS, de ce nu-i cereti tovarasului dvs. de guvernare si celelalte masuri de relansare economica - scaderea cotei unice la 12%, relansarea politicilor de investitii si masuri active pentru crearea de noi locuri de munca. Nu sunteti credibil, domnule Antonescu", afirma presedintele PDL in scrisoarea adresata liderului liberalilor.

Blaga ii reaminteste totodata lui Antonescu ca "a uitat istoria recenta", chiar daca saptamana aceasta a cerut liberalilor sa voteze pentru ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma.

"Ce uitati, insa, este istoria recenta: atacul reprobabil la adresa democratiei si statului de drept din vara lui 2012, votul rusinos din martea neagra si, lucru care este in desfasurare, mentinerea senatorului Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, in functia de membru in Comisia Juridica a Senatului Romaniei, in functia de senator, dar si de membru PNL. A va erija in aparatorul justitiei este, in acest moment, o insulta pentru noi toti, o insulta la adresa Romaniei, Europei si lumii intregi", sustine presedintele PDL in textul aceleiasi scrisori.

Totodata, Vasile Blaga ii cere lui Crin Antonescu sa renunte la actualul proiect de revizuire a Constitutiei, pe care-l considera rusinos, ilegal si neconstitutional.

"In goana dupa o functie de vicepremier pentru PNL si in dorinta obsesiva de a deveni presedintele Romaniei, ati paralizat guvernarea. Ministerele cheie ale guvernului sunt blocate de saptamani in sir. Daca va doriti cu adevarat justitie si masuri de dreapta care sa va reconfirme ideologia de mult abandonata, la Grupul PDL din Camera Deputatilor va asteapta motiunea de cenzura a PDL impotriva guvernului Ponta. Poftiti, nu va sfiiti. Noi am semnat-o deja", a mai afirmat presedintele PDL.