Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca BPN al partidului a stabilit ca, miercuri, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sa isi depuna "in mod formal" demisiile din Guvern, in contextul in care premierul Ponta spunea luni ca demisiile au fost depuse la cabinetul sau, dar nu au fost inregistrate la Guvern.

"Biroul Politic National al PNL a stabilit, in sedinta de marti seara, ca domnii Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sa isi depuna miercuri, in mod formal, demisiile din Guvern. Se respecta astfel deciziile anterioare adoptate de catre Delegatia Permanenta a PNL si reconfirmate marti seara in BPN, prin care ne mentinem propunerile pentru posturile de ministri: Klaus Iohannis, ca ministru de Interne si vicepremier, Eugen Nicolaescu ca ministru de Finante, Teodor Atanasiu ca ministru al Economiei si Cristian Busoi ca ministru al Sanatatii", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al PNL, Cristina Pocora, citata de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Daniel Chitoiu si Andrei Gerea inca sunt ministri, el aratand ca demisiile acestora au fost depuse la cabinetul sau, dar nu au fost inregistrate la Guvern si ca situatia lor juridica e clara.

"Demisiile reprezinta o vointa personala care se va concretiza din punct de vedere legal atunci cand voi inainta - eu nu pot sa inaintez o propunere de revocare a unui ministru fara sa spun cine ocupa functia respectiva - nu exista sa las asa, in aer, ministere", a spus Ponta.

Ministrul demisionar al Economiei, Andrei Gerea, a declarat, marti seara, la finalul sedintei BPN al PNL, ca demisia sa din functie va fi inregistrata cel mai probabil miercuri, precizand ca ramanerea sa in functie a fost decisa de comun acord cu premierul Victor Ponta.

Gerea a fost intrebat daca si-a inregistrat demisia din functia de ministru. "O sa fie inregistrata probabil in zilele urmatoare, maine daca nu ma insel (...) La minister sunt lucruri in continuare care trebuiau rezolvate, aveam o responsabilitate, si de comun acord (cu Victor Ponta, n.r.) am mai ramas in functie pana se finalizau toate lucrurile care erau in curs si erau si importante", a sustinut Gerea.

El a precizat ca in acest rastimp, de la depunerea demisiei, a mai semnat acte in calitate de ministru pentru ca demisia sa nu a fost inregistrata.