Presedintii PSD, PC si UNPR sustin intr-un comunicat remis presei miercuri ca infiintarea USD (alianta electorala a celor trei partide) nu incalca protocolul USL (vechea alianta, din care face parte si PNL). Replica liderilor USL vine ca raspuns la cererea lui Crin Antonescu, care a spus marti seara ca USD incalca protocolul USL si a cerut desfiintarea noii aliante de centru-stinga.

"Uniunea Social Democrata s-a format ca alianta electorala in urma deciziei comune a PNL, partid reprezentat prin vocile domnilor Crin Antonescu si Klaus Iohannis, respectiv a celorlalte trei partide care formeaza Uniunea Social Liberala, PSD, PC si UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din mai 2014", arata comunicatul citat.

"Prin infiintarea USD nu se incalca protocolul Uniunii Social Liberale, dat fiind ca Art. 9, punctul 8 din protocolul USL, invocat de catre colegii din PNL, se refera strict la participarea separata in alte aliante electorale la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. In protocolul USL nu se precizeaza nimic despre participarea la alegerile europene, iar USD este o alianta electorala formata in perspectiva participarii comune la alegerile pentru Parlamentul European", mai spun Victor Ponta (PSD), Gabriel Oprea (UNPR) si Daniel Constantin (PC).

"Consideram ca ridicarea publica a acestui subiect este un simplu pretext politic, intr-un moment in care Romania are nevoie de stabilitate", spun liderii USD.