Sedinta Biroului Politic National al PNL in care presedintele liberalilor, Crin Antonescu, va cere clarificarea mandatului sau in negocierile cu USL a inceput marti la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Crin Antonescu a convocat BPN al PNL dupa ce mai multi liberali, printre care fostul premier Calin Popescu-Tariceanu si senatorul Sorin Iliesiu, au facut o serie de afirmatii despre pozitia PNL fata de USL.

"Eu strang Biroul pentru a intreba inca o data 'Domne, mentineti mandatul respectiv, il schimbati, doriti eventual sa demisionez' - ceea ce stiti ca in toate zilele noastre am fost gata sa fac -, 'facem un vot de incredere?'. Nu stiu, se poate face orice. Dar singura mea preocupare si singura mea obligatie cata vreme sunt presedintele acestui partid este sa incerc sa apar o tinuta si un comportament public demn, pentru ca acest partid, care nu a fost intemeiat nici de mine, nici de dl Tariceanu, nici macar de dl Iliesiu, nu poate fi batjocorit, ca este mai mare, ca este mai mic, ca e la guvernare, ca nu este la guvernare", a precizat liderul liberalilor.

Senatorul liberal Sorin Iliesiu a propus intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PNL ca presedintele partidului, Crin Antonescu, sa faca un pas inapoi iar increderea sa ii fie acordata lui Calin Popescu-Tariceanu.

El a transmis marti intr-o a doua scrisoare deschisa catre membrii partidului ca are suficiente semnale "directe sau indirecte" din partea lui Crin Antonescu ca o viitoare alianta politica a PNL cu Traian Basescu "nu este doar un zvon".