Crin Antonescu a afirmat luni ca Traian Basescu este "inamicul" PNL, deoarece a actionat "in repetate randuri ca inamic al democratiei", dupa ce seful statului afirmase, cu putin timp in urma, ca in randul liberalilor se afla "foarte multi" oameni de stanga.

"Traian Basescu a devenit si este inamicul PNL, pentru ca a devenit si actionat in repetate randuri ca inamic al democratiei", a replicat liderul liberalilor, acuzandu-l pe presedinte ca "in repetate randuri a actionat in fond impotriva principiilor democratice, a separarii puterilor in stat, in mod populist si demagogic".

"Pentru PNL a fost si va ramane un inamic", a subliniat Antonescu, sustinand ca in PNL "a existat mereu o divergenta de parare si exista si acum", dar Traian Basescu "nu e nici pe departe calificat sa spuna cine e de dreapta si cine nu".

Crin Antonescu a declarat ca el a "servit valori de dreapta in vreme ce altii dirijau trenuri sa vina in Piata Universitatii, in vreme ce altii erau fruntasi in Internationala Socialista, in vreme ce Traian Basescu incerca intr-un discurs demagogic sa considere ca ideea de pluralism e nociva, ca parlamentul ca institutie e raul acestei tari si al democratiei".

Reactia sa vine dupa ce Traian Basescu a afirmat, intr-un interviu acordat pentru B1 TV, ca "in PNL foarte multi sunt de stanga".

"Uitati-va cum a distrus Tariceanu echilibrele macroeconomice de dragul PSD, sa stea la putere. El si acum va striga vreau cu PSD, e un om de stanga, categoric, oricat il eticheteaza unii dupa papion. Stroe e de stanga, Ionescu Quintus e de stanga, oricand s-ar fi pupat pe gura cu Iliescu decat cu Roman", a spus seful statului.