Crin Antonescu a declarat luni ca le va cere colegilor sai din Camera Deputatilor "sa voteze pentru incuviintarea cererii de ridicare a imunitatii" deputatului Vlad Cosma (PSD). "Pana la o sentinta definitiva credem in prezumtia de nevinovatie, dar in situatia in speta am convingerea ca pentru imaginea parlamentului cererea trebuie incuviintata", a spus liderul liberal.

Antonescu a mai declarat ca "am convenit cu colegii din comisia juridica a Camerei Deputatilor sa propuna aducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege pentru amnistiere si gratiere a Camerei, sa fie pus in discutia si sa fie respins", pentru "a nu plana asupra parlamentului o tema falsa, ca as dori printr-un demers legislativ incercat, esuat, amanat sa ridice deasupra legii colegi parlamentari".

In ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, liderul liberalilor a afirmat ca "in ciuda faptului ca proiectul a fost atacat iresponsabil si de presedintele Basescu, si de opozitia parlamentara, ca fiind un atentat la statul de drept, la democratie, niciuna din numeroasele obiectii" formulate de Curtea Constitutionala "nu are in vedere asa ceva"

"Niciun articol din cele revizuite (de CCR) nu privea nici statul de drept, nici democratia, nici principiile fundamentale pe care Romania democratica e asezata", a spus acesta, intr-o conferinta de presa.

Astfel, propunerile de revizuire nu au vizat nici formula de pastrare a parlamentului bicameral, "atat de criticata, denuntata si de Basescu si de opozitie", si care "a fost acceptata de CCR si nu se afla printre cele contestate".

El a afirmat ca unele articole de modificare introduse "cu toata bunacredinta si pentru a putea crea la nivel constitutional o piedica in calea traseismului politic sau a maririi numarului de parlamentari sunt respinse considerand ca aduc atingere fie limitelor revizuirii fie unor principii generale".