Traian Basescu a declarat luni, in emisiunea Evenimentul Zilei transmisa in direct de B1 TV, ca nu este "departe ziua" in care va depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru abuz in serviciu, afirmand ca este "corupt".

"Spuneam ca premierul plagiator Victor Ponta este corupt, traficul de influenta cu terenurile catre baronul de Braila Bunea-Stancu. Rompetrol e un alt act de coruptie. CFR Marfa - Gruia Stoica, aduceti-va aminte ce presiuni facea pe mine. Iar acum, uitati-va la preluarea in subordine directa a premierului a Transgaz si Transelectrica, unde urmeaza sa se vinda actiuni.E fara precedent, nici un premier nu si-a luat in subordine directa companii. Alta dovada - ASF, unde si-au bagat sotiile si sotii," a declarat presedintele.

Intrebat de moderatul emisiunii de ce nu depunde o plangere penala daca are convingerea ca Ponta este parte a acestui scenariu, seful statului a afirmat ca deja a cerut parerea unui grup de juristi in acest sens.

"Nu e departe ziua, foarte posibil sa depun plingere pentru abuz in serviciu. Am cerut deja unui grup de juristi daca un astfel de premier poate raspunde in fata justitiei sau nu. Avem probleme de initiative ale premierului: abuzuri legislative, abuzuri prin care isi serveste clientele politica, are foarte multe", a adaugat el.