Vicepresedintele PNL Cristian Adomnitei sustine ca nu exista nicio presiune din teritoriu asupra lui Crin Antonescu pentru ca partidul sa ramana la guvernare, adaugand ca nu stie daca USL va mai rezista, informeaza Mediafax. Liderii PNL se reunesc, duminica seara, intr-o sedinta informala, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere intr-o noua reuniune a USL, care ar putea avea loc luni, dar si legat de strategia parlamentara a liberalilor pentru saptamana care incepe.

Cristian AdomniteiFoto: Agerpres

Cristian Adomnitei, presedinte al Consiliului Judetean Iasi, a declarat, duminica, in cadrul conferintei municipale a PNL Iasi, in fata catorva sute de membri liberali, ca nu exista presiuni din teritoriu asupra liderului PNL, Crin Antonescu, pentru mentinerea liberalilor la guvernare.

"Daca oameni din PSD cred ca exista o presiune a teritoriului asupra lui Crin Antonescu sa ramanem la guvernare, atunci o spun clar: <>", a spus Adomnitei, el fiind aplaudat de cei prezenti in sala.

Cristian Adomnitei a mai afirmat ca aude des in ultimele zile formula "Cainele nu pleaca de la macelarie", si si-a indemnat colegii de partid sa raspunda tot printr-o intrebare, respectiv: "Care macelarie?".

"Banii sunt putini, oamenii care ne-au ales au asteptari mari si nu ai voie sa esuezi. Repet, nu exista presiune pe Crin Antonescu sa stam cu orice pret la guvernare, indiferent ce vor aliatii nostri", a spus Adomnitei.

Vicepresedintele liberal a mai afirmat ca PNL este cel care decide daca este cazul sa schimbe un ministru sau mai multi si ca nimeni nu are dreptul sa se amestece in aceasta chestiune.

"Daca cineva denunta dreptul PNL de a decide, atunci este rea-credinta si un semn ca are alta agenda", a spus Adomnitei.

Cristian Adomnitei, care este si liderul interimar al filialei judetene PNL Iasi, a parasit lucrarile conferintei municipale, motivand ca trebuie sa mearga la Bucuresti la o intalnire a liberalilor.

Intrebat la iesirea din sala de catre jurnalisti daca USL va rezista, Adomnitei a raspuns: "PNL Iasi si-a asumat niste promisiuni, precum autostrada Moldova-Ardeal sau spitalul regional. Nu stiu daca USL rezista. Insa daca ramanem la guvernare n-o facem doar ca ar exista niste avantaje".