Uniunea Social Democrata (USD, formata din PSD, UNPR si PC) a precizat, sambata, ca reprezentantii sai in comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei vor vota in favoarea rectificarii proiectului in sensul celor ce vor fi indicate de judecatorii Curtii Constitutionale, transmite Mediafax.

"Avand in vedere declaratiile presedintelui Curtii Constitutionale a Romaniei, domnul Augustin Zegrean, privind problemele de constitutionalitate ale proiectului de lege pentru revizuirea Constitutiei, Uniunea Social Democrata precizeaza ca reprezentantii sai in comisia parlamentara de revizuire vor sustine si vor vota in favoarea rectificarii proiectului in sensul celor ce vor fi indicate de judecatorii Curtii", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al PSD.

USD considera ca "este esential ca proiectul de revizuire a legii fundamentale sa intruneasca, inainte de votul final din Parlament, toate conditiile si standardele pe care Curtea Constitutionala sau Comisia de la Venetia le formuleaza".

"In acest fel, se poate obtine un larg consens politic si social, necesar adoptarii unui document de o asemenea importanta", se mai arata in comunicat.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat sambata ca judecatorii Curtii Constitutionale au analizat pana acum articolele propuse de Comisia de revizuire a Constitutiei pana la articolul 102, iar la unele articole au fost formulate recomandari de corectare, de reformulare sau de rescriere.

Potrivit acestuia, cel putin zece dintre articolele analizate pana acum sunt neconstitutionale. Augustin Zegrean a mai precizat ca decizia Curtii Constitutionale este asteptata maine: "Maine pregatiti-va sa stati mult!" le-a spus, el, glumind, jurnalistilor.