VIDEO Victor Ponta a prezentat Rezultatele economice in anul 2013 si tintele pentru 2014-2015: Este o performanta extraordinara a Romaniei - crestere de 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%. / Indeplinim toate criteriile de convergenta nominala pentru trecerea la zona euro

de Redactia Stiri     HotNews.ro
Vineri, 14 februarie 2014, 15:06 Actualitate | Politic


Premierul Victor Ponta a prezentat vineri "Rezultatele economice in anul 2013 - tintele pentru 2014-2015". "Cel mai important lucru pentru un guvern e performanta economica. Este o performanta extraordinara a Romaniei - crestere de 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%, mult peste convingerea noastra a celor care ne gandim ca viata economica e cea mai mare provocare si mult peste media majoritatii tarilor europene", a afirmat primul ministru. "Consider ca nu suntem prea ambitiosi sa pastram tendinta de crestere peste 3%", a spus Ponta cu referire la 2014-2015. El a mai afirmat ca "Azi indeplinim toate criteriile de convergenta nominala pentru euro", insa "In realitate, e vorba si de convergenta reala, capacitatea economiei de a indeplini conditiile de competitivitate. Daca pastram acest trend pozitiv, Romania isi poate atinge tinta de a fi membru integrat in 2019."

Cele mai importante declaratii ale
primului ministru:

Dincolo de alte discutii, cel mai important lucru pentru un guvern e performanta economica.

Este o performanta extraordinara a Romaniei - crestere de 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%, mult peste convingerea noastra a celor care ne gandim ca viata economica e cea mai mare provocare si mult peste media majoritatii tarilor europene.As vrea doar sa reliefez ca aceasta crestere e meritul tuturor celor care in Romania au muncit, pentru o crestere record a productiei industriale, exporturilor, agriculturii.

Agricultura a contribuit, dar nu a dat toata cresterea economica.

Romania, care s-a obisnuit de multe ori sa fie pe primul loc in plan negativ, acum este pe primul loc la cresterea economica.

Este un trend pozitiv pe care trebuie sa-l pastram in perioada urmatoare.

Cresterea trimestru la trimestru e raportata la celelalte tari mult peste asteptari si ne permite sa fim optimisti pentru perioada care urmeaza.

Extrem de important, un efort comun al guvernului, mediului privat si politicii BNR, inflatia a ajuns la un minim istoric dupa 1989 - 1,55. In ianuarie, 1,06.

Efectivul salariatilor reprezinta mai departe cea mai mare provocare. Dupa caderea abrupta din 2009, exista un reviriment, care trebuie insa accentuat prin sustinerea firmelor care fac peste 20 de locuri de munca, prin reducerea CAS si sustinerea IMM-urilor.

Cu exceptia Germaniei si Marii Britanii, celelalte tari din UE au pierdut din numarul de locuri de munca stabile.

In ce priveste somajul, Romania este in partea - nu e neaparat bine 7,1%, dar e sub media europeana, alaturi de tari cu economie mult mai performanta - Olanda, Danemarca, Austria, Cehia.

Dincolo de rezultatul de crestere economica, poate cel mai neasteptat succes e evolutia radical imbunatatita a ratei de absorbtie a fondurilor structurale si coeziune, 14,3357 e cifra oficiala cu care incheiem 2013. Mediul si Transporturile au avut cea mai mare rata de crestere.

Domnul ministru Constantin imi atrage atentia ca ne laudam doar cu fondurile de coeziune si structurale, pentru ca in Agricultura lucrurile au mers intotdeauna bine.

Romania este la un procent dublu fata de urmatoarea tara din UE in ce priveste cresterea sumelor atrase raportat la primii sase ani ai exercitiului financiar. Acest lucru a fost posibil si pentru ca avem foarte mult de recuperat.

Subventiile directe pentru agricultura au crescut in fiecare an, in plan real, la 139 euro/hectar in 2013 si 153 de euro in 2014.

In 2015 va continua tendinta de crestere a subventiilor iar rezultatele sunt evidente in ce priveste revirimentul agriculturii. Pentru prima oara in 20 de ani, Romania a exportat mai mule produse agricole decat a importat, cu un excedent de 300 milioane euro la 11 luni.

Aceasta tendinta de crestere poate capata o viteza si mai mare si romania sa devina unul din marii exportatori de produse agro-alimentare.

Romania si-a construit un brand international de produse bio.

Castigul salarial mediu net a crescut la 1760 lei in decembrie 2013 si e important ca orice crestere economica sa fie resimtita si in veniturile populatiei.

In masura in care creditul fiscal la piata ratelor va aduce in piata 4 mld lei acest lucru se va resimti in cresterea consumului si a nivelului de viata.

In ultimii doi ani Romania si-a imbunatatit radical perceptia pe pietele financiare private, nu mai suntem ca in 2009 cand doar FMI si CE au fost dispuse sa ne imprumute cu bani.

Suntem considerati inca avand un risc mai mare ca Polonia sau Germania, dar net scazut fata de multi dintre vecinii nostri si asta se reflecta in dobanzile pe care le platim.

Multumesc BNR, care a sprijinit acest trend pozitiv, creditarea activitatii economice, printr-un miz de politici monetar fiscale si prin reducerea radicala a dobanzii de referinta, la cel mai redus nivel.

Asta inseamna ca bancile pot imprumuta mai usor si la preturi mai mici.

Pentru prima data in istorie Romania a emis obligatiuni in dolari cu o maturitate pe 30 de ani. Este un semn de incredere extraordinar.

In 2014 ne vom imprumuta cu 2 miliarde euro mai putin.

Dupa o cadere constanta dupa 2008 - 2011, in 2012 a avut loc o oarecare plafonare, iar in 2013 investitiile straine directe au crescut peste nivelul din 2011.

Un rol important l-au avut programele de ajutor de stat pentru firmele private, 600 milioane euro au fost in 2013.

Si pentru Bursa de Valori anul 2013 e cel mai bun dupa criza, profiturile au crescut cu 37%.

Investitorii privati considera Romania, dupa Varsovia, ca piata de capital care se dezvolta cel mai repede.

Exporturile - in urma cu 15 ani un reputat analist spunea ca Romania nu va putea niciodata exporta mai mult de 10 miliarde dolari.Nu s-a inselat decat de 5 ori, am ajuns la 49,6 miliarde euro exporturi.

In 2014 putem practic sa dublam anul 2009, si asta inseamna o crestere sanatoasa.Anunt intentia guvernului de a continua sa dezvolte relatii economice si cu alte piete decat UE - tarile asiatice, economii care se dezvolta rapid si pot reprezenta piete de desfacere extrem de importante.

E nevoie de inteligenta si bunavointa politica pentru a inlatura blocajele dezvoltate in ultimii ani.

In continuare avem o balanta negativa comerciala, exporturile au crescut cu 10%, importurile au crescut cu 1%.

Deficitul comercial in termeni nominali a scazut cu aproape 4 miliarde euro, ceea ce inseamna mai putini bani plecati din Romania pentru importuri.

Toate aceste evolutii s-au facut pe fondul unei reduceri drastice a deficitului bugetar. De la faimosul minus 9% din 2009 am incheiat 2013 cu 2,5%.

Asta inseamna cu cat cheltuim mai mult decat producem, cu cat ne imprumutam mai putin pentru generatiile care vin.

Vreau sa anunt obiectivele guvernului pentru perioada 2014 - 2015.

Azi indeplinim toate criteriile de convergenta nominala pentru euro.

Inflatia, dobanda la obligatiuni, curs schimb, deficitul si datoria publica ne permit sa intram si maine in zona euro.

In realitate, e vorba si de convergenta reala, capacitatea economiei de a indeplini conditiile de competitivitate.

Daca pastram acest trend pozitiv, Romania isi poate atinge tinta de a fi membru integrat in 2019.

Cresterea economica este de 2,2%, un deficit de 2,2%, imi doresc foarte mult sa nu respectam egalitatea si consider ca nu suntem prea ambitiosi sa pastram tendinta de crestere peste 3%.

Investitiile publice vor reprezenta de trei ori deficitul, 6% din PIB.

Pentru agricultura, peste 2 miliarde lei pentru subventii.

Investitiile in mediul rural vor creste la 18 miliarde. Un rol esential il va juca capacitatea de continuare a cresterii absorbtiei fondurilor.

Salariul mediu creste cu minim 5%, indexarea pensiilor a intrat in vigoare. Pentru 2015 putem stabili o indexare de 4,5%.

Cresterea salariului minim pentru depasirea mediei de 200 euro.

Dorim un plus real de peste 100.000 locuri de munca.

Imi doresc ca stabilitatea politica si a politicilor economice sa permita ca in 2014 - 2015 Romania sa pastreze acest trend.

Intrebari:

Q: De ce a aprobat transferarea Transgaz si Translectrica de la Finante la SGG?

A: Transgaz si Transelectrica sunt listate la bursa si functioneaza pe baza managamentului profesionist. Conform normelor europene, fiind transportatori, nu pot fi in acelasi portofoliu cu producatorii. Ministerul Finantelor are ca obiectiv fundamental reforma sistemului de redevente. Reglementatorul nu poate fi si administrator. Romania isi propune in 2014 interconexiunile cu Moldova si sa finalizeze conceptia proiectului pentru cablul care o va lega de Turcia. Din aceste motive, guvernul la nivelul sau de secretariat general, deci de premier, va raspunde de toate aceste politici economice.

Eu nu am draftul scrisorii de intentie, va fi discutat miercurea viitoare. Scrisoarea de intentie vine miercuri in sedinta de guvern.

Q: Ce a lipsit in 2013 ca aceasta crestere economica sa se resimta si in nivelul de trai?

A: Pai daca va uitati la grafice s-a simtit.

Daca am fi avut legea insolventei, probabil ca Romania ar fi avut o crestere cu cel putin inca un punct procentual. S-ar fi combatut evaziunea fiscala grava.

Daca aveam codul insolventei, ar fi fost o crestere economica mult mai mare. O stabilitate si consens politic, faptul ca orice initiativa economica este contestata politic, asta afecteaza.

Ma refer la cazul Rompetrol, am fi avut anul trecut un miliard de dolari fondul de investitii.

Pentru 2014, intrarea in vigoare a noilor reglementari privind insolventa si consens pe marile proiecte economice ne pot ajuta sa acceleram cresterea.

Intrebare pentru ministrul Liviu Voinea: Nu credeti ca ati fost prea prudent pentru 2014?

Voinea: E foarte bine sa fii prudent, eviti recificari negative. Am facut foarte bine ca am fost prudent. Daca am fi pus de la inceput 3,5% crestere, ce rectificari ar fi trebuit sa facem? Suntem increzatori intr-o imbunatatire a colectarii.

Q: Ce intentionati sa faceti in privinta intarzierilor la plata ale companiilor de stat?

A: Ele nu afecteaza mediul concurential. Arieratele s-au redus drastic in 2013, probabil in sedinta de miercuri venim cu solutii de reducere a arieratelor in special in ce priveste companiile de cai ferate.

Sunt companii care merg in insolventa, e o restructurare care a inceput in urma cu 15 ani.

Q: Oficialii straini au vorbit de cresterea arieratelor cu 1% intr-o singura luna. AVeti in vedere inclusiv insolventa unor companii de stat?

Liviu Voinea: Arieratele companiilor de stat, aproximativ 8 mld, au scazut de la luna la luna, dar nu atat de agresiv cat ne-am propus. Datoriile sectorului privat nu au scazut mai raport, iar raportul de 4 la 1.  In sedinta urmatoare vom adopta un plan de restructurare care va include reducerea arieratelor companiilor de stat cu 2 miliarde lei.

Ponta: Sunt cateva companii mici care au datorii istorice si care vor intra in insolventa si dupa aceea in dizolvare.

Q: Nu l-ati invitat aici pe ministrul Chitoiu, inca ministrul Finantelor?

A: Eu vreau sa le multumesc si domnului Chitoiu, tuturor ministrilor, in 2013 ei au fost ministri, in 2014 vor fi altii. Fiecare dintre membrii cabinetului au contribuit in egala masura.

Q: V-a deranajat ultimatumul lui Crin Antonescu?

A: Am ales. Eu am ales ca si in 2014, 2015 si 2016 formula de succes care a permis aceste rezultate sa o pastram.

Q: Renuntati la al patrulea vicepremier?

A: In 2014 - 2016 cred ca cea mai buna formula de guvernare e USL. Sunt extraordinar de fericit de ceea ce s-a confirmat azi, ca in 2013 am facut treaba buna in economie. Am raspuns cum vrem sa guvernam - USL.

Q: Nu ati vorbit despre reducerea CAS.

A: Reducerea CAS e in strategia fiscal-bugetara. Este alaturi de scutirea de impozit a profitului reinvestit cele doua elemente de negociere cu FMI in iulie. Evident ca le sustin.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


9385 vizualizari

 • +33 (51 voturi)    
  declaratie VP (Vineri, 14 februarie 2014, 15:11)

  Tejveer [utilizator]

  "Nu am reusit sa furam cat ne-am propus anul care a trecut, dar pentru anul viitor avem cateva perspective."
  • -34 (56 voturi)    
   Hmmm (Vineri, 14 februarie 2014, 15:46)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Tejveer

   Te oftici? :))
   Va ofticati? :))
   Cred ca voi, basistii, va bucurati sa merga rau Romaniei....ca asa puteti spune:nu v-am spus noi ca este totul rau daca nu conduce bsescu totul in tara?
   • +44 (58 voturi)    
    Mai gogule (Vineri, 14 februarie 2014, 16:11)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    Te-ai intrebat oare de ce la asha crestere economica incasarile la buget n-au crescut?
    Sau de ce la asha crestere economica mai e nevoie de acciza de 7 centi, de cass la chirii, de taxa de stilp, etc? iti spun eu de ce: pentru ca e o crestere bazata 50% pe agricultura nefiscalizata si 50% pe scaderea deficitului de cont curent. Adica e o crestere statistica.
    • +22 (36 voturi)    
     si (Vineri, 14 februarie 2014, 16:31)

     paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     chiar ma intrebam cand o sa inceapa sa minta cu statistica, ca pana acum au experimentat toate celelalte forme de minciuna. Sunt niste adevarati profesionisti din punctul asta de vedere.
     • +8 (20 voturi)    
      Cresterea de 3.5% = masca pentru certurile din USL (Vineri, 14 februarie 2014, 17:26)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      Aceasta crestere economica de 3.5% este la fel de nereala ca somajul de 7.1%.

      Daca nu erau certurile din USL pe tema numirii lui Klaus Johannis in posturile de ministru si vicepremier, anuntul spectacol al lui Ponta in legatura cu performanta nemaipomenita de 3.5% nu ar fi venit acum.
      • -1 (21 voturi)    
       Miza celor ca tine este negarea realitatii (Vineri, 14 februarie 2014, 17:46)

       Lexis [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

       Despre anuntarea acestor rezultate azi 14 feb. se stia de mult.Daca v-ati informa corect ar fi trebuit sa stiti asta.Chiar si Moise Guran anunta de mai bine de o saptamana ca rezultatele referitoare la cifrele pe 2013 vor fi anuntate de catre INS si EUROSTAT vineri, adica azi, exprimandu-se ca cifrele vor fi mai bune decat se estima.
       Atat de bine v-ati invatat sa comentati doar de'andoaselea orice e legat de actula putere, incat sunteti ridicoli in perseverenta cu care negati orice nu va convine, chiar daca e pozitiv.Ba, chiar sunteti mai inversunati, atacul este acerb, daca sunt anuntate rezultate bune, le contestati chiar daca ele vin dinspre insitutii UE- EUROSTAT in cazul asta.
       • +6 (20 voturi)    
        ce (Vineri, 14 februarie 2014, 18:14)

        baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Lexis

        tot minti postacule, astea sint raportari triumfaliste ca la ceausescu, facute din pix, asa ca nu numai ca nu e nimic pozitiv, ci e, ca intotdesuna, tot mai negativ. Ii dai cu ue si eurostat ca parca asi nu tot de la micinosii vostri isi iau datele. ///
        • 0 (4 voturi)    
         nu minte (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 14:50)

         lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

         tu minti. Datele erau anuntate deja de altii. Ponta le-a facut doar sa fie oficiale. V-ar placea sa anunte doar minusuri ca sa puteti spune ca doar PDL-ul, PMP pot aduce castig Romaniei? Ei, nu este chiar asa
       • +10 (18 voturi)    
        Tu minti sau Ponta. (Vineri, 14 februarie 2014, 18:49)

        Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Lexis

        Se cere taxa aia de 7 centi cand tu ai crestere economica. Cineva minte!
        • 0 (4 voturi)    
         mai citeste (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 14:51)

         lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

         taxa nu are nimic cu cresterea economica. Amesteci mere cu pere intentionat
       • +2 (2 voturi)    
        Prietene (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 12:31)

        antijeg [utilizator] i-a raspuns lui Lexis

        ajutama si pe mine sa inteleg, pentru ca eu cred ca m-am tampit. DE CE vreau sa emigrez la varsta mea si DE CE iau pentru prima data in serios acest lucru tocmai acum cand economia creste spectaculos?
        Stii unde s-au dus acesti bani? Ca daca crestem de ceva vreme, aproape am ajuns la nivelul 2007............
        • 0 (4 voturi)    
         Exact (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 13:37)

         Lexis [utilizator] i-a raspuns lui antijeg

         Cuantumul cresterilor economiei din ultimii trei ani inca nu egaleaza pierderile din 2009 si 2010, de aceea nu resimtim in buzunare.E ca la algebra: (-7)+(-2) e diferit de (2,5+0,7+3,5). E clar ? Cand se tot spune ca recuperam, reparam ce s-a stricat in 2009, 2010 o tot dati ca e bine ce s-a facut.
         Iar legat de plecare, aceasta tendinta se va accentua pentru ca la noi, spre deosebire de tarile occidentale cu traditie, cu capitalism adevarat, asezat, nu ca la noi, de cumetrie, s-a vrut ca statul sa-si reduca rolul social, ce-a avut ca efect adancirea prapastiei intre marea majoritate saraca si foarte saraca si o mana de hipersuperbogati.In occidentul cu adevarat democratic vedeti cum pentru ca suportului social i se acorda importanta, nu veti vedea astfel de discrepante.
         s.a.m.d.
         • +1 (3 voturi)    
          Aici vă contrazic putin (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 16:26)

          Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Lexis

          De fapt, nu eu, ci dl. premier, care afirmă că, de fapt, creșterea s-a simțit și în nivelul de trai.

          Rămâne un mister cine sunt cei care au simțit-o, din moment ce nimeni nu se deconspiră ca fiind fericitul cu cu nivel de trai crescut.

          Mai rămâne de văzut și cum trebuie intepretate declarațiile prim ministrului, pentru că de obicei există o diferență între afirmatțiile domniei sale și cum trebuie ele înțelese de către public și specialiști.

          Așa se explică, de fapt, criticile apărute într-un moment care ar trebui să dea speranță românilor.
          Pe baza acestei lipse de credibilitate deja cronică, o singură concluzie se poate trage: creștere sau nu, locul mincinoșilor și al infractorilor nu e în Guvern.
     • +4 (18 voturi)    
      Cit % din crestere a fost data de agricultura? (Vineri, 14 februarie 2014, 17:41)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      Citat Ponta: "Agricultura a contribuit, dar nu a dat toata cresterea economica."

      Concret, ce procent din acel 3.5% crestere economica a fost dat de agricultura?

      Daca ne uitam pe internet remarcam ca anul agricol 2013 a fost unul exceptional in vreme ce 2012 este clasificat drept slab.

      Din formularea vaga a primului ministru ar parea, pentru cine stie sa interpreteze discursul inducator in eroare al acestuia, ca in realitate cresterea se bazeaza majoritar pe productia agricola buna a lui 2013 adica doar pe vreme.
    • +17 (29 voturi)    
     aveti pretentii prea mari..... (Vineri, 14 februarie 2014, 16:34)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     ...de la un biet simbrias onomatopeic.

     Oricum, avand in vedere "maretele succese" ale "marelui strateg economic", cred ca ar fi cazul ca pretul la gaze, electricitate si combustibil sa scada simtitor.
     Daca nu se intampla asa, inseamna ca "maretele succese" nu sunt decat niste minciuni ordinare sau, mai rau, plagiatorul & Co ne sunt cei mai mari dusmani.

     Si intr-un caz si in celalalt, va trebui sa ii facem placerea lui Dragnea si sa iesim in strada "sa ne lamurim" iar in drum spre locul de "lamurire", sa dam pe la viloaiele si mosiile politicienilor si sa ii intrebam de sanatate.
     Poate ca asa, dupa vrerea vice-premierului, ne vom "lamuri" cam cum sta "treaba".
     • -7 (15 voturi)    
      Hmmm (Vineri, 14 februarie 2014, 18:03)

      MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      Gazele, combustibilul si electricitatea sunt de stat?
      Atunci cum poate face statul sa scada pretul acestora?
      In sufletul tau tot pe ''tatucu'' il ai....:))
      • +7 (13 voturi)    
       Hmmm..... (Vineri, 14 februarie 2014, 22:22)

       translativus [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

       .....este oftatul neputintei sau doar o relaxare necontrolata a muschilor fesieri ?

       De accize ati auzit? Stiti cat din pretul la gaze, electricitate sau combustibili reprezinta acciza pe care o percep escrocii in numele statului ? Ce se intampla cu sumele uriase percepute astfel ? Nu se pot micsora datorita celor 3,5% ?

       Faceti parte din cei 4,7 milioane de "noi vorbim, nu gandim" sau sunteti un zvoner platit ?
      • +1 (3 voturi)    
       În privința gazelor, actualii guvernanți... (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 16:38)

       Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

       ...au avut o influență majoră, prin atitudinea duplicitară cu care au abordat subiectul gazelor de șist: condamnând proectele atunci când nu le aparțineau, pentru ca apoi să le îmbrățișeze cu toată dragostea, când puteau profita de ele.

       Bâlbâieli se observă și în domeniul energiei electrice: dpă soluția disperată a insolvenței, Hidroelectrica își vinde cu greu marfa, iar investitorii în centrale eoliene își văd înțelegerea cu statul modificată unilateral.
       Energia nucleară devine și ea o marfă pe piața influențelor politice.

       Într-adevăr, rolul statului în stabilirea prețului la gaze a scăzut simțitor, dar el există. Pentru a putea fi exercitat, însă, e nevoie ca statul să se dovedească a fi un partener puternic și serios. Ceea ce e cam greu de realizat combinînd tactici de Walt Disney cu cele ale beronului Munchausen
    • +9 (15 voturi)    
     Exact (Vineri, 14 februarie 2014, 16:42)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     De asta nu se simte "in teren", in viata fiecarui cetatean.
    • +12 (14 voturi)    
     Si (Vineri, 14 februarie 2014, 17:21)

     Jar [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     de ce a facut rectificare negativa anul trecut?
     • -2 (4 voturi)    
      pentru aia (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 14:53)

      lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui Jar

      plateste prostiile lui Boc magnificul
    • +8 (12 voturi)    
     pai si la anu'? (Vineri, 14 februarie 2014, 17:51)

     bucurflorin [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     exact despre asta este vorba.

     anul viitor ce vor face? agricultura nu va mai performa la fel.

     consumul refuza sa creasca (ca nah, nu sunt bani, desi cica avem crestere economica), investitiile au scazut, doar exportul a insemnat ceva peste. deci de unde draq crestere economica. mai ales ca in primele 2 trimeste aveam crestere cu 1.

     asta minte iar de rupe (pe de alta parte nici nu cred ca intelege ceea ce citeste)

     si acum marea intrebare: de ce au scazut importurile? oare din cauza puterii de cumparare reduse? daca romania cunostea o asemenea crestere economica reala, importurile cu se diminuau, in cel mai rau caz pastrau aceiasi linie.

     eu am mari semne de intrebare privind minunata inflatie. preturile la energie, benzina, motorina au crescut. si nu cu 1 %. orice astfel de crestere se regaseste in preturi.
    • -6 (14 voturi)    
     Hmmm (Vineri, 14 februarie 2014, 17:58)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Lasa ca pe vremea boc/mru/bese era o crestere...dar negativa!:))
     Plesnesc basistii de oftica, tara poate exista si inca mai bine fara ei la conducere.:))
     • +4 (12 voturi)    
      Una tare si buna. (Vineri, 14 februarie 2014, 18:53)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

      Mai ales cand in crestere economica se scumpeste uleiul. Apropo am auzit o chestie interesanta si anume ca PPE vrea o comisie care sa supravegheze ceea ce face parlamentul roman. Sunt sigur ca nu mai plesneste nimeni de oftica.
    • +7 (13 voturi)    
     exact (Vineri, 14 februarie 2014, 18:10)

     baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     raportari statistice ca la ceausescu, in fond sint aceiasi oameni in aceleasi posturi, poate copiii lor in unlele cazuri.
    • +8 (14 voturi)    
     Seful de la statistica (Vineri, 14 februarie 2014, 18:20)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     nu a fost schimbat in urma cu vreun an de Ponta? Iata si motivul 3.5%
    • 0 (2 voturi)    
     nu au crescut incasarile (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 14:47)

     lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     pentru ca fura toata lumea, sau aproape toata lumea. Ti-ai platit impozitele? Eu da
   • +19 (35 voturi)    
    PROPUN... (Vineri, 14 februarie 2014, 16:13)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    O saptamana libera pentru bugetari si parlament!
    Ne mandrim cu ce-au facut altii!
    Ramane un semn de intrebare vis-a-vis de CNS, care este in subordinea guvernului mafiot.
    Eu unul nu dau 2 bani pe aceasta crestere!
    Asteptam datele rectificative!
   • +18 (32 voturi)    
    Nu ne ofticam dar (Vineri, 14 februarie 2014, 16:15)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    Ne intrebam ce crestere este aceia pe care nici macar nu au anticipat-o daramite sa mai simta omul de rand. Mai curand este o crestere pe hartie fara nici o relevanta pentru economia reala si cetatenii cinstiti
    • -3 (13 voturi)    
     Hmmm (Vineri, 14 februarie 2014, 18:09)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

     Tariceanu spune ca de cresterea economica trebuie sa se bucure toti romanii...
     Tariceanu dadea si populatiei din cresterea economica, base si boc urlau cand au ajuns la putere ca nu trebuia sa ''arunce cu banii''.
     Ei ziceau ca a fost rau ca s-au dat bani la populatie si a crescut nivelul de trai, cica trebuia sa se dea la ''investitii'', adica la firmele porticaliilor...basescu, videanu, udrea, etc.,
   • +8 (16 voturi)    
    nu cred (Vineri, 14 februarie 2014, 16:39)

    Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    ca s-a materializat acea crestere economica..
    si e nevoie de o comisie de incredere sa verifice cifrele alea..nu de alta dar stiti voi de ce...
   • +11 (21 voturi)    
    merge bine? (Vineri, 14 februarie 2014, 16:53)

    MikiAl [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

    Ce anume merge bine?
    Pe vorbe si hartii?...
    Romanii traiesc mult mai prost .
    Te bucuri ca fara a fi fost scumpita gigacaloria factura la incalzire este dubla fata de anul trecut?
    Te bucuri ca presa a fost spulberata ,iar mogulii de astazi sint mult mai rai decit mogulii de ieri?
    In cateva luni Basescu va dispare, Antonescu e deja mort, sa vedem cat te vei bucura atunci.....
   • +8 (14 voturi)    
    sa fecapitulam: (Vineri, 14 februarie 2014, 17:32)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    de la 1 ianuarie 34 de taxe si impozite noi, si astea fara acciza la combustibil pe care o tot amana...
    cel mai prost an in domeniul de vanzari auto noi ! in multe tari e un indicator economic real care arata daca economia creste sau scade.
    la Ford Craiova se lucreaza mai nou doar patru zile pe saptamana, cu toate ca una din conditiile venirii Ford a fost construirea unei autosrtrazi....
    Renault ii atentioneaza pe guvernanti, dar mincinosul da vina pe Base....
    combinatele siderurgice sau inchis aproape toate...
    hai sa nu o mai lungim, eu sunt satul de minciunile mele, ca de ale lui pinochio...
    • -1 (3 voturi)    
     scuze (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 14:56)

     lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

     dar soarta combinatelor este in totalitate "meritul" lui Roman Petre
   • +7 (15 voturi)    
    Am fost anul trecut in tara (Vineri, 14 februarie 2014, 17:48)

    Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    si m-am ingrozit cand am vazut ce preturi aveti; tu creca hibernezi continuu daca nu ai habar in cetara traiesti.
    Cifre facute din creion nu tin de foame. Wake up.
   • +7 (11 voturi)    
    . (Vineri, 14 februarie 2014, 18:01)

    uzu [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    pai cu o crestere de 3% trebuie macar sa nu fie mai rau... dar nu prea pare.
  • +24 (36 voturi)    
   Iar ne minte Pontochio (Vineri, 14 februarie 2014, 15:49)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Tejveer

   -procentul de crestere ca sa ajungem din urma statele din vestul Europei ar trebui sa fie minim 6-7%, de fapt dam inapoi daca o tinem tot asa.

   -excedentul din exportul de produse agro-alimentare e dat de graul, porumbul, etc vandut pe bani putini, imediat dupa recoltare ca am avut norul anului record.
   Alea care conteaza, carne, lapte, scumpe, procesate, au crescut ca pondere in import!

   Marsssssss ca faceti numai rau, anul asta sunt alegeri dar de la anul o sa ne iasa pe nas USL-ul...
   • -9 (19 voturi)    
    Vom ajunge la creşteri cu doua cifre (Vineri, 14 februarie 2014, 16:11)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    dacă rezistă USL la guvernare, acum la inceput e greu până boii ăştia care muncesc scot economia din groapă.
    • +6 (18 voturi)    
     ai dreptate (Vineri, 14 februarie 2014, 16:19)

     Tejveer [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     dar cu un semn minus in fata
    • +4 (6 voturi)    
     Recunostinta uslasa (Vineri, 14 februarie 2014, 20:45)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     7.4 milioane votanti sau "boii ăştia care muncesc"
  • +15 (27 voturi)    
   exact, asa se traduce mesajul lui dottore (Vineri, 14 februarie 2014, 15:54)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Tejveer

   cat VREM sa furam..nu stim daca vom reusi !..aplauzele sunt date de mogulul de media felix, aia cu asfaltul..si verestoy..care are un gater ce lucreaza ...mai saracutz pe vremea asta !!!!
  • +1 (1 vot)    
   URAAA!!! (Duminică, 16 februarie 2014, 10:11)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Tejveer

   Statistica tine de foame! INS va ramane fara arhive - romanii infometati se vor adapta, digerand celuloza din dosare. Institutul Roman de Chimie Alimentara, lasat fara terenuri de Varan, va dezvolta enzime specifice pensionarilor si salariatilor cu venituri sub 800 lei/luna, care vor permite digerarea celulozei, si chiar, in cazul femeilor fara implanturi siliconice, sporirea productiei de lapte uman, care sa inlocuiasca pe cel de vaca, intrucat datorita presiunilor fiscale si constrangerilor legislative europene, nu mai este rentabil sa cresti vaci.
 • +18 (30 voturi)    
  Nu cred ca ma voi uita... (Vineri, 14 februarie 2014, 15:18)

  Zgabeartza Iftode [utilizator]

  .... caci tocmai ce am mancat si mi-e ca vars tot!
 • +18 (32 voturi)    
  Vorbeste dottore (Vineri, 14 februarie 2014, 15:25)

  Cacarau1 [utilizator]

  Am baut cafeaua si astept sa vad de cate ori acest terchea - berchea va pronunta numele Basescu...
  Mi-am pregatit hartie si creioane, hai plagiatorule sa te vad de cate ori iti va iesi din gura ...Basescu
 • +18 (30 voturi)    
  din colectia (Vineri, 14 februarie 2014, 15:27)

  nash pandelica [utilizator]

  inshir'te margarite !

  minciunele pe batz.
 • +15 (27 voturi)    
  Asadar... (Vineri, 14 februarie 2014, 15:28)

  hahalera [utilizator]

  conferinta s-a incheiat inainte de-a incepe!
 • +26 (40 voturi)    
  Păi (Vineri, 14 februarie 2014, 15:38)

  basistu_de_serviciu [utilizator]

  rezultatele partidului erau prezentate la TELEJURNAL , incă mai tin minte , productia la hectar de........era de.....
  Recomand românilor să se uite in buzunare , nu la aburelile primului-plagiator .
 • +19 (27 voturi)    
  “pe cat posibil am transferat tot (Vineri, 14 februarie 2014, 15:40)

  ouyang [utilizator]

  ce era valoros sau posibil de produs niscai lei in subordinea guvernului, respectiv in subordinea mea. voi urmari atent sa nu se fure nimic. si nu, nu ma comport ca pe mosia mea. statul nu sunt eu. inca. multumesc. Bine, pa!"
 • +20 (30 voturi)    
  mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu (Vineri, 14 februarie 2014, 15:52)

  timp tamp [utilizator]

  prețurile la
  cartofi, dublate
  carne cu peste 30%
  produse alimentare ulei, zahăr, făină cu prețuri mărite în condițiile producției agricole record... și cică avem inlflația 1,6
  creșterea economică 3,5 nu se vede în infrastructură, în construcții, în noi firme, noroc de Dacia și Natură care ne.a dat producții agricole record.
  2 miliarde dolari împrumutați numai pentru acoperirea deficitului pe ianuarie
  Cei de la INS sunt matrășiți în niște cocioabe, probabil nu.și asumă cifrele umflate ca pe vremea lui Ceaușescu
 • +12 (22 voturi)    
  deficitul pe limba noastră (Vineri, 14 februarie 2014, 15:56)

  timp tamp [utilizator]

  36 taxe noi și mărite au scos din buzunarele noastre mulți bani iar bolșevicii i-au băgat în buzunarele LOR, nici un leu nu s.a dus în investiții și infrastructură...
 • +28 (38 voturi)    
  Bravo, Doctore (Vineri, 14 februarie 2014, 16:02)

  OzzyO [utilizator]

  Mie mi se părea că o ducem prost, mare noroc că ai iești tu să ne lămurești că, de fapt, o ducem bine. A meritat să întrerupă TVR1 meciul de hochei ca să te dea pe tine. Ce mama dracului, Olimipiadă avem la fiecare 4 ani, pe când așa un guvern competent mai rar.
  • +7 (11 voturi)    
   .... (Vineri, 14 februarie 2014, 16:56)

   Enofereus [utilizator] i-a raspuns lui OzzyO

   Pai stii ce se intampla cu repetentii... merg la "olimpiada" :D
  • +8 (14 voturi)    
   Mentalistul Ponta :)) (Vineri, 14 februarie 2014, 17:01)

   czr [utilizator] i-a raspuns lui OzzyO

   Sa te uiti la buzunarul gol si sa-ti explice ponta cum e el defapt plin da' nu-l vezi tu, trebuie sa recunosti ca e o arta de magician..
   Faptul ca inca sunt destui prosti sa-l creada, e in egala masura si hilar si trist!
 • +7 (17 voturi)    
  Ma bucura vestea, (Vineri, 14 februarie 2014, 16:03)

  virgil popisteanu [utilizator]

  dar oare o fi pe bune? Pentru ca nu am incredere in Ponta deloc, de obicei ne-a obisnuit ca e exact pe dos fata de cum zice.
  Daca e pe bune e o veste buna... insa ma intreb ce ascunde aceasta crestere, nu e oare un balon de sapun.
 • +13 (19 voturi)    
  gazoductul (Vineri, 14 februarie 2014, 16:05)

  timp tamp [utilizator]

  Gazoductul cu Moldova nu e gata din DECEMBRIE ???

  Gazoductul cu Moldova nu e gata din DECEMBRIE ???

  Gazoductul cu Moldova nu e gata din DECEMBRIE ???

  Gazoductul cu Moldova nu e gata din DECEMBRIE ???

  Gazoductul cu Moldova nu e gata din DECEMBRIE ???
  • +8 (12 voturi)    
   Pai a zis de atunci Basescu (Vineri, 14 februarie 2014, 16:53)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

   ca nu o sa-l termine la timp
 • +20 (28 voturi)    
  Boc (Vineri, 14 februarie 2014, 16:05)

  RTK [utilizator]

  Tare am impresia ca rezultatele astea sunt o urmare a masurilor luate de Boc.
  • +5 (13 voturi)    
   nu e o impresie (Vineri, 14 februarie 2014, 17:38)

   eek [utilizator] i-a raspuns lui RTK

   e o certitudine. Tot o certitudine e si ca nu au facut nimic bun. Nu zic eu, zic aia de pe ISS (ca se vede de pe Luna)
 • +12 (22 voturi)    
  Pai atunci sa ne explice dottore urmatoarele (Vineri, 14 februarie 2014, 16:06)

  bogdan1477 [utilizator]

  Conform raportului de la min finantelor, bugetul pe 2013 a fost de 32% din PIB, fata de 32.9% PIB in 2012. Asta in conditiile cresterii estimate de 1.6%. Acuma, daca cresterea a fost de 3.5%, inseamna ca procentul din PIB colectat la buget a fost si mai mic. Si acu intrebare: de ce colectarea la buget a ajuns pe la 31.5% PIB? Banuiesc ca nu pentru ca se fura ca-n codru, nu pentru ca ANAF nu executa silit prietenii de partid si de stat, nu pentru ca evaziunea e in floare. Si atunci, de ce-o fi scazut procentul de colectare asha de tare?!?
 • +8 (18 voturi)    
  si totusi cineva minciuneste (Vineri, 14 februarie 2014, 16:20)

  ZeroAbsolut [utilizator]

  "Statistica a transmis vineri estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2013: 3,5%, mult peste estimarile oficialilor romani si ai FMI, ale caror calcule nu depaseau 3%."

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-16608360-statistica-anuntat-crestere-economica-2013-mult-peste-asteptari-3-5-dumitru-consiliul-fiscal-cifrele-sunt-bune-dar-trata-prudenta.htm

  cetateanul Victor-Viorel Ponta, seful de carton al grupului infractional organizat transpartinic: "Este o performanta extraordinara a Romaniei - crestere de 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%, mult peste convingerea noastra a celor care ne gandim ca viata economica e cea mai mare provocare si mult peste media majoritatii tarilor europene."
 • +17 (25 voturi)    
  Daca aveti crestere economica asa de mare... (Vineri, 14 februarie 2014, 16:22)

  abisala [utilizator]

  de ce mai bagati taxe pe benzina????
  • -1 (7 voturi)    
   Draga lector Andreea (Vineri, 14 februarie 2014, 18:18)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui abisala

   Dupa cum ti-am mai spus deja exista pericolul deflatiei. Plus ca e o masura anticiclica. Taxele si impozitele se maresc / introduc cand ai crestere economica pentru a nu supraincalzi economia si se reduc / scot cand ai scadere economica.
   • +2 (2 voturi)    
    Dialog imaginar (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 12:42)

    antijeg [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    - Pai bine ma Ghita Marlboro, se reduc cum s-a redus TVA-ul ?
    - Mai postac impertinent, stai jos ai nota 4, eu sunt analist nu ca tine postac
    - OK, scuzati maria voastra. Sictiriuson.....
   • +1 (1 vot)    
    Ce gugumanie, tu esti Voinea? (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 17:13)

    Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Eu traiesc intr-o tara cu crestere economica an de an, provincia mea cel putin are an de an 4% si anul trecut a creat 50% din job-urile Canadei. Nu am vazut mariri de taxe, impozitele doar tin pasul cu inflatia si e asa de...zeci de ani.
    Ce tot indrugi acolo cu deflatia si supraincalzirea? /// a, am uitat, esti uslamac.
 • +10 (16 voturi)    
  " Doctor " magna cum laude, la capataiul mortilor (Vineri, 14 februarie 2014, 16:22)

  Plagarus [utilizator]

  Mousetzunache va fi viitorul Guvernator BNR , la ce " performante " are !
  • +5 (5 voturi)    
   adica (Vineri, 14 februarie 2014, 21:05)

   sidacanu [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   magna cum fraude
 • +10 (12 voturi)    
  Vorba unui clasic... (Vineri, 14 februarie 2014, 16:29)

  manusha [utilizator]

  E atat de bine ... "Incai taranii zburda pe la sate " !
 • +9 (13 voturi)    
  Vio Dottore, are spor de toxicitate pt. XEROX? ? (Vineri, 14 februarie 2014, 16:31)

  Plagarus [utilizator]

  Premierul pasta , m-a facut fericit cu ce-mi da sa imghit din cifrele astea suprarealiste !
 • -8 (24 voturi)    
  basistii in crize (Vineri, 14 februarie 2014, 16:35)

  #DeDreapta#6Case#DinMeditatii [utilizator]

  Gheara' gat.
 • +12 (20 voturi)    
  Buna treaba! (Vineri, 14 februarie 2014, 16:36)

  Mirobo [utilizator]

  Pai daca si-a atins cifrele macro inseamna ca poate ne lasa si pleaca !!!!!
 • +13 (23 voturi)    
  Intrebari (Vineri, 14 februarie 2014, 16:37)

  Sani [utilizator]

  1. Cate proiecte noi de autostrada a facut acest minunat guvern?
  2. Cate investitii sunt programate in 2014?
  3. Ce cauta o nulitate in fruntea guvernului?
 • +7 (13 voturi)    
  Traiasca Partidul! (Vineri, 14 februarie 2014, 16:39)

  hahalera [utilizator]

  avem productii record de minciuni la hectar si-am depasit planul cincinal la scandaluri politice... ura!!!
 • +3 (9 voturi)    
  salarii (Vineri, 14 februarie 2014, 16:41)

  Enofereus [utilizator]

  "Castigul salarial mediu net a crescut la 1760 lei in decembrie 2013 si e important ca orice crestere economica sa fie resimtita si in veniturile populatiei." REALLY?! REALLY?! Pe ce lume traiesti pafaristule?! Ia du-te matale si intreaba care e trendul angajarilor la negru si dupa aia mai discutam!
 • +6 (12 voturi)    
  exact ca în 1989 (Vineri, 14 februarie 2014, 16:42)

  timp tamp [utilizator]

  acum 25 de ani, în martie, Ceaușescu anunța lichidarea datoriei externe și realizări mărețe dar poporul nu a simțit nimic din belșugul proclamat la televizor...

  ...după un scenariiu asemănător, urmașul său ideologic repetă minciuni care lasă pungile românilor tot mai goale,...

  ...cu siguranță, până în decembrie, acest pui de bolșevic obraznic și lăudăros va avea o soartă similară, va scăpa cu viață, dar sper să capete muncă silnică pe viață...
 • +5 (11 voturi)    
  Nu vreau sa-l fac mincinos (Vineri, 14 februarie 2014, 16:45)

  LiviuX [utilizator]

  Nu de alta dar e deja mincinos si hot dovedit, chiar daca el nu recunoaste asta. Dar daca ce spune acum e adevarat, cum de nu trecem la Euro de anul asta? Si cum spuneau si altii, de ce nu simtim asta si in nivelul de trai, de ce mai e necesara acciza la combustibili, de ce nu sunt bani la buget?
 • +5 (13 voturi)    
  Desigur, (Vineri, 14 februarie 2014, 16:49)

  Kostak [utilizator]

  Scriptic așa o fi, dar în realitate am crescut atât de mult încât suntem de-a dreptu' în pom. Cu toții.
 • +7 (13 voturi)    
  Minciuna statistica (Vineri, 14 februarie 2014, 16:51)

  cititor9 [utilizator]

  Deci, PIB = consum + investiții + exporturi − importuri.
  PIB-ul pe 2012 a fost 587,4 MLD RON.
  1% din PIB 3 5,8 MLD RON. Daca eu scad importurile cu 4 MLD EUR, asta inseamna vreo 18 MLD RON, adica 3 si ceva% din PIB. Practic PIB-ul creste doar pentru ca nu mi-am mai permis sa import ca inainte (nu neaparat rau). Pe de alta parte, crescand preturile interne, consumul imi creste si compenseaza reducerea importurilor.
  Singura chestie pozitiva e cresterea exporturilor (facuta de firme straine).
  Problema e ca daca importurile reduse sunt un minus la investitii straine o sa am o problema peste 2-3 ani...
  Oricum, e evident o crestere statistica.
 • +7 (13 voturi)    
  operatia a reusit (Vineri, 14 februarie 2014, 16:53)

  alex87 [utilizator]

  .. pacientul e mort .
 • +6 (10 voturi)    
  Perspective sunt... (Vineri, 14 februarie 2014, 17:00)

  TotJustitiar [utilizator]

  Daca majoritatea obiectivelor pentru perioada 2014-2015 sunt in ceata , ceata densa , cresterea pensiilor si majorarea astigului salarial mediu anual sunt previzibile. Pentru indexarea pensiilor se are in vedere rata medie anuala a inflatiei in 2013 care a fost de 3,98% la care se adauga 50% din cresterea castigului salarial mediu brut pe anul 2013 fata de anul 2012 de 4,458 lei/luna . Aceste date , aplicate la valoarea de 790,7 lei cat reprezinta un punct de pensie in 2014 , conduc la o indexare legala de 4,54% . Deci care este contributia guvernului ?. A facut doar socotelile ?.
 • +6 (10 voturi)    
  cred ca m-am prins (Vineri, 14 februarie 2014, 17:04)

  Keys [utilizator]

  Mai, cum se face ca o ducem bine cand , in curand, o sa trebuiasca sa privatizezi cfr-ul si inca cum...cu concedieri masive!!!

  Despre ce cresteri vorbesti, Viorel?
 • +8 (14 voturi)    
  Crestere economica? (Vineri, 14 februarie 2014, 17:06)

  vasile-roaita [utilizator]

  Crestere economica my ass cind in Romania este saracie lucie, preturile au explodat biruri peste biruri somaj mare, coruptie mai mare ca oricind etc.etc
 • +4 (8 voturi)    
  De-atata bine, mi-e rau! (Vineri, 14 februarie 2014, 17:12)

  un dac [utilizator]

  Sa zicem multumesc ca acesti politicieni sunt foarte prosti la baza. "Prostii clasei", cum s-ar zice, doar ca aici e vorba de clasa politica.
  Altfel ne-ar zapaci foarte des cu astfel de cifre, manipularea prin cifre este cea mai perversa.

  Oricum, Ponta a adus, involuntar, manipularea la un nou nivel: pe grafic oamenii traiesc mai bine. Realitatea nu aduce voturi, graficele, da!
 • -7 (21 voturi)    
  iese cucu diseara (Vineri, 14 februarie 2014, 17:13)

  adrian8 [utilizator]

  sa ne spuna el adevarul .. cum ca pleaca dacia (si daca nu pleaca ii da el afara !) .
  • 0 (12 voturi)    
   Bonus (Vineri, 14 februarie 2014, 18:07)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   O sa ne mai spuna ca nu e bine cu rezultatele astea si chiar daca ar fi bine e de vina (pardon, e meritul lor) Boc & Ungureanu ca au facut cum le-a zis el. :))
  • +2 (8 voturi)    
   At-am ep ituf (Vineri, 14 februarie 2014, 18:29)

   Europiu [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   Altceva nu pot sa zic, pentru ca esti... ma rog, cum esti... Muahahahaha
   • -1 (3 voturi)    
    infantil ... (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 10:19)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

    faptul ca injuri (si nu e prima oara) prin inversari de cuvinte crezi ca te face inteligent ?
    te inseli amarnic , doar reusesti sa 'ocolesti' cezorii ....in rest nu faci decat sa arati nivelul tau... care foarte jos .... sau probabil ca iti descrii propriile activitati preferate in familia ta .
 • +5 (17 voturi)    
  NERUSINATUL (Vineri, 14 februarie 2014, 17:22)

  Primula [utilizator]

  asta culege roadele masurilor nepopulare luate de Traian Basescu. Ce a facut Ponta de cand se face ca guverneaza?
  • 0 (10 voturi)    
   Aaaa (Vineri, 14 februarie 2014, 20:22)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Primula

   Deci recunosti ca Traian Basescu a incalcat Constitutia si a luat masuri in ciuda faptului ca nu e Prim Ministru? Parca la suspendarea din 2012 nu existau motive ...
 • +3 (7 voturi)    
  pt primul mintoman al tarii (Vineri, 14 februarie 2014, 17:34)

  bucurflorin [utilizator]

  cand economia a crescut cu 3.5% si totusi tu anul trecut nu mai aveai bani de salarii, faci de urgenta rectificare bugetara, inseamna fix ca aceasta crestere s-a obtinut dintr-o zona slab fiscalizata, care nu va impacta in mod pozitiv bugetul de stat. adica fix din agricultura.

  de asemenea, daca ne uitam la primele 2 trimestre observam ca cresterea economica a fost in ceea ce s-a prognozat. daca ne uitam in trimestrul 3, vom avea o surpriza. explozia PIB-lui (lucru proaspat descoperit de ponta). oare o avea legatura cu faptul ca atunci se culeg roadele pamantului? hmmm

  PS: sa ii explice maestrul Socol, acest mareeconomist si profesor universitar, mare scriitor de abureli economice sforaitoare, care a stat in caminul ase-ului pana acum 4 ani,din pricina faptului ca nimeni din mediul privat nu a vrut sa-l angajeze, din pricina capacitatilor lui intelectuale si ce este acele produsul national brut si care este dinte PIB si PNB
 • -1 (9 voturi)    
  Teapa (Vineri, 14 februarie 2014, 17:39)

  gheorghe12 [utilizator]

  Cresterea este doar procentuala. Motivul? Daca in urma Recensamantului Populatiei se reduce numarul de oameni, nu rezulta o crestere a PIB-ului pe cap de locuitor? Si o crestere a productivitatii pe cap de locuitor? Si asa mai departe?
 • +5 (9 voturi)    
  din realizarile guvernului (Vineri, 14 februarie 2014, 19:24)

  Mirceaq [utilizator]

  nu stiu cum dar dupa 25 de ani de munca, am ajuns somer prima data in 2013 !
  industria metalurgica este la pamint, s-au inchis fabricile controlate de Mechel (Campia Turzii,...), si nici Archelor - Mittal nu sta mai bine. De unde e crestere economica , oare e vreun destept care sa-mi explice !
  eu si familia mea o ducem mai rau deci si votul va fi impotriva celor care mi-au facut acest rau. Ne mai intilnim noi, dragii mei politicieni mincinosi !
 • +3 (5 voturi)    
  povesti (Vineri, 14 februarie 2014, 19:36)

  Cobra_Ro [utilizator]

  Poporul ste saracit ingropat in birurri si taxe.....sccesele sunt in buzunarele sleahtei di baroni hoti ai lui Ponta
 • +4 (10 voturi)    
  Ba Ponta, fugi cu ursul ca sperii copii !! (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 2:51)

  andreesanu [utilizator]

  Hirtia suporta multe prostii,,cind esti pe plus nu -mi vii alte imprumuturi la FMI !!!.
  Cind economia duduie nu devalorizezi moneda !!!.
  Cind economia este solida nu-ti creste somajul !!!
  Cind economia este viabila nu-mi maresti taxele !!!
  Sictir ,nu inghit gogosile voastre.
 • +1 (3 voturi)    
  adevarul USL (Sâmbătă, 15 februarie 2014, 8:42)

  simplu_cetatean [utilizator]

  Iagar se numeste noua sefa a INS (de anul trecut), e omul lui Dragnea, iar in anul electoral aflam ca o ducem excelent si ca 2013 a fost o crestere grozava.
  Intrebare: de ce Victoras ne mai trebuie acciza la carburant?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by