Seful de campanie al PC, Codrin Scutaru, precizeaza ca functia de presedinte al Senatului, ocupata de liderul liberalilor, Crin Antonescu, revenea, potrivit Acordului politic incheiat intre PSD, PNL si PC, formatiunii conduse de catre Daniel Constantin "nu in anumite conditii", ci de drept prin angajamentul politic incheiat, transmite Agerpres.

Scutaru subliniaza faptul ca presedintele PC a facut public respectivul document pentru o mai buna informare a cetatenilor, si nu fiindca PC si-ar dori sa revendice functia de presedinte al Senatului.

"De trei ani militam pentru mentinerea unitatii in USL. Ne dorim un USL puternic. Am fost si suntem factorul de echilibru din USL. Domnul Crin Antonescu trebuie sa tina cont de faptul ca acel partid, pe care-n 2012 il vedea de 10% si pe care acum il vede de numai 1%, este partidul care a oferit PNL presedintia Senatului si paritate in USL. Conform documentului USL prezentat de presedintele PC, ieri, functia de presedinte al Senatului revenea Partidului Conservator nu 'in anumite conditii', asa cum sustine Crin Antonescu. Ii revenea fara nicio alta conditionare. In ciuda acestui angajament politic, PC a acceptat sa cedeze functia catre domnul Antonescu pentru a proteja candidatura acestuia la functia suprema in stat, in spiritul parteneriatului din USL. Nu ne dorim acum aceasta functie, vrem doar ca romanii sa fie corect informati", afirma liderul conservator, conform unui comunicat de presa.

Codrin Scutaru reaminteste faptul ca PC a renuntat, in anul 2012, si la functia de vicepremier.

"Tot noi, PC, am fost cei care, in 2012, am renuntat la functia de vicepremier. Presedintele PC i-a reimprospatat memoria domnului Antonescu, amintindu-i ca stia de doi ani de zile de pactul de coabitare. Nu am raspuns pana acum jignirilor repetate adresate de domnul Antonescu presedintelui fondator al PC si presedintelui PC, jigniri care au inceput in vara lui 2013. Toate au insa o limita. Acesta este motivul pentru care presedintele PC a decis sa prezinte public documentele USL si ale Aliantei de centru-dreapta, pentru a inlatura orice urma de indoiala. (...) USL trebuie sa mearga mai departe. Romanii au alte prioritati, diferite de circul politic. Cine suntem noi, politicienii, sa uitam de agenda cetateanului si de motivul increderii romanilor in parteneriatul nostru politic?", mai spune acesta.

Codrin Scutaru face referire si la faptul ca vineri este o zi care celebreaza "un alt tip de sentimente, mai frumoase", ceea ce ar trebui sa-i determine, in opinia sa, pe liberali sa isi aminteasca ca "orice relatie intre oameni si, de ce nu, intre partide rezista si se mentine daca faci lucrurile pe care le-ai facut la inceputul relatiei".