Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat joi, la Digi24, ca prevederea din protocolul ACD referitoare la presedintia Senatului care revenea PC era valabila in situatia in care candidatul din partea PNL devenea presedinte al tarii.

"Nu stiu ce a dat publicitatii dl Daniel Constantin, nu a fost niciun acord secret. Lucrurile au fost discutate atunci - si toate documentele USL si ACD arata acest lucru -, discutate in ideea in care un candidat al Uniunii devine presedinte al Romaniei din partea USL, din partea PNL, atunci presedintia acelei camere ar fi revenit PC", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a sustinut ca "amenintari sau aluzii de acest gen" nu-l afecteaza.

"Eu am facut politica si inainte de a fi presedinte al Senatului. Nu este cazul, chiar este inutil ca dl Sarbu, ca dl Dragnea, alti domni sa ma sperie. (...) Eu sunt presedinte al Senatului ales prin votul senatorilor pe o formula politica. Daca doresc sa o denunte sa o denunte, daca in baza regulamentului si a Constitutiei au motive si au dorinta de a schimba presedintele Senatului o pot face. Nu este niciun fel de problema", a afirmat liderul PNL.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a difuzat presei, joi, textul acordului semnat in martie 2012 impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, potrivit caruia, dupa "urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amanate", nominalizarea USL pentru functia de presedinte al Senatului revenea PC.