Crin Antonescu a declarat joi seara, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune B1 TV, ca premierul Victor Ponta trebuie sa se decida pana luni daca vrea in continuare sa aiba un guvern alaturi de PNL.

"Dl Ponta pana luni trebuie sa ia o decizie, vrea sa faca guvernul in continuare cu noi, bine, vrea sa aiba singur un guvern cu de-alde Daniel Constantin, sa puna conditii, sa dea ordine, sa faca tumbe, ne spune, punem capat acestui guvern", a spus el, adaugand ca "raspunsurile sunt la dl Ponta".

Liderul PNL si-a exprimat speranta ca Ponta "va da raspunsul corect ca sa mergem inainte". In caz contrar, "rupem frumusel" actualul guvern, "dl Ponta demisioneaza, dupa aceea isi strange ostirile, se duce la Cotroceni, isi ia alt mandat", a explicat Antonescu.

Presedintele PNL crede ca actuala criza din USL a pornit "de la conditia pusa de dl Ponta sa acceptam inca un vicepremier daca vrem sa ne schimbam pe locurile noastre oameni".

In cazul in care USL se va rupe, Crin Antonescu spune ca acest lucru ar fi "un motiv de tristete (...) si nu de sarbatoare".

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia PNL si PSD ar fi trebuit sa candideze pe liste comune la europarlamentare, Crin Antonescu a comentat ca poate fostul premier "vrea sa intre in USD".

"Tu sa spui de liste comune inseamna ca vrei sa intri in USD. Eu nu sunt de acord cu asa ceva si va garantez ca majoritatea zdrobitoare a liberalilor nu vrea asa ceva", a subliniat el.