Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca PNL nu doreste sa iasa de la guvernare, subliniind insa ca premierul Victor Ponta trebuie sa aleaga intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu.

Crin Antonescu si Dan VoiculescuFoto: Agerpres

"USD si USL pot functiona cu conditia de a nu se confunda. Daca dl. Ponta considera ca trebuie sa faca sau poate sa faca din USL un fel de USD la care participa si liberalii nu se poate, daca dl Ponta considera ca Guvernul este mosia sa in care mai inventeaza ceva, iar nici asta nu se poate. Se poate sa tinem spiritul si intelegerile initiale, sa ne respectam reciproc, sa mergem sa ne indeplinim in continuare pe cat putem mai bine angajamentele fata de alegatori. Dl. Ponta trebuie sa aleaga intre Voiculescu si Iohannis, intre pretentiile de a transforma USL intr-un fel de mosie socialista cu o rezervatie liberala sau de a ramane pe spirit initial al USL care insemna o mare coalitie intre PSD si PNL. Aceasta este pozitia noastra clara, toata lumea sa o inteleaga si nici cu amenintari, nici cu intrigi nu va putea fi schimbata", a spus Antonescu, la B1 Tv, citat de agentia Agerpres.

Intrebat ce se va intampla daca premierul Victor Ponta il va alege intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu pe ultimul, Crin Antonescu a declarat ca PNL a facut niste propuneri legitime pentru Guvern si nu a cerut nimic in plus, nimic deplasat.

"Noi, deocamdata, am facut niste propuneri legitime, n-am cerut nimic in plus, n-am cerut nimic deplasat si dorim sa fim respectati ca atare, daca domnul Ponta si cei din PSD doresc sa avem USL si doresc sa mergem mai departe. Obligatiile noastre nu sunt unii fata de altii, ci sunt fata de romani. Si romanii trebuie sa inteleaga ca, de fapt, aici avem situatia domnului Ponta si pendularile sale intre propunerea corecta si legitima a PNL, a lui Klaus Iohannis in guvern, si pretentiile domnului Voiculescu si presiunile domnului Voiculescu asupra sa de a inventa in mod caraghios pozitii de vicepremier pentru partide care sunt asa precum PC", a spus Antonescu.

El a subliniat ca PNL nu doreste sa iasa de guvernare, dar ca liberalii "nu vor sta in orice conditii la guvernare".

"In conditiile in care primul ministru crede ca Guvernul este mosia sa si ca PNL, dintr-un partid aflat in parteneriat cu PSD in aceasta constructie, poate sa devina o anexa gen PC, evident ca atunci nimeni nu se cramponeaza de guvernare. PNL este partidul care a stat cel mai mult in Opozitie in ultimii 23 de ani si nu a murit, ba chiar s-a intarit", a aratat liderul PNL.

Presedintele PNL a mai subliniat ca USD poate oricand sa ia "decizia ca nu mai exista USL, ca nu-si mai respecta angajamentele pe care le-au luat in fata romanilor si sa-si puna sapte candidati, nu unul".