Crin Antonescu a declarat joi ca PNL nu va accepta ca USL sa se transforme intr-o "mosie" a lui Victor Ponta si a avertizat ca nu se va lasa "amenintat" cu pierderea functiei de presedinte a Senatului, asa cum sugerase cu o zi in urma social-democratul Ilie Sarbu, socrul primului ministru.

"Da cineva crede ca PNL, cumintel, asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta se inseala", a spus Antonescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3, inainte de a adauga: "Daca dl Dragnea constata azi ca are majoritate singur, ca si dl Sarbu, cu un aer amenintator, nu au decat sa renunte la intelegerea initiala a USL, sa foloseasca aceasta majoritate si sa faca alt guvern, nu e nicio problema. Noi sub amenintare si santaj nu lucram".

Liderul PNL a afirmat ca liberalii nu au cedat nici la "amenintarile" lui Traian Basescu, cand erau in opozitie, si nu vor ceda nici la cele ale vicepremierului Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste un presupus acord semnat intre PNL si Partidul Conservator, prin care postul de sef al Senatului ar reveni conservatorilor, Antonescu a afirmat ca acest s-ar intampla daca el ar deveni presedintele Romaniei.

La intrebarile moderatoarei, liderul PNL a precizat ca nu se afla in tara, efectuand o vizita de doua zile "in strainate, cu agenda privata", dar acest lucru nu afecteaza in niciun fel discutiile din USL privind componenta guvernului, in conditiile in care Klaus Iohannis este mandatat sa reprezinte partidul la negocieri.

"Nu ma cauta Victoria Nuland, e in ordine totul", a comentat Crin Antonescu, ironic, referindu-se la absenta din tara a premierului Victor Ponta in timpul vizitei inaltului demnitar american.

Antonescu a subliniat ca el nu are functia de presedinte al Senatului nici de la Ilie Sarbu si nici de la Daniel Constantin, carecterizand aceasta discutie drept "aproape indecenta".

"Nu au niciun motiv sa isi imagineze ca eu sunt omul care poate fi ameninat cu pierderea unuui post pentru ca au dansii majoritate (...) Daca cineva doreste sa ceara schimbarea mea, sa o faca, dar a vehicula aceasta amintare voalata mi se pare si incorect si inutil", a spus el.