Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca doreste continuarea guvernarii "in formula USL" si ca va face toate eforturile care tin de el si de PSD pentru ca Uniunea sa treaca si peste aceasta criza.

"Categoric imi doresc continuarea guvernarii in formula USL (...) Voi face toate eforturile ca USL sa treaca si peste aceasta criza", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

El a aratat ca "semintele dezbinarii" sadite de Basescu in mintile unora prind roade.

"Vreau in acelasi timp sa fim toti la guvernare, nu doar dimineata si dupa-masa, iar seara unii sa fie in opozitie, deoarece asa s-a intamplat in cazul CDR si al Aliantei D.A. si lucrurile nu s-au terminat cu bine", a adaugat liderul PSD, citat de Mediafax.

El a mai afirmat ca acele persoane care vorbesc despre ruperea USL "fac jocul lui Traian Basescu".

Ponta a spus ca intentioneaza sa aiba o noua intalnire cu Crin Antonescu, atunci cand liderul liberal va reveni in tara.

Declaratia premierului vine dupa ce presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat ca USD poate asigura guvernarea in absenta PNL din punct de vedere aritmetic. Dragnea a precizat ca discutiile PSD-PNL nu reprezinta negocieri pe functii, intrucat "in Guvern nu suntem la talcioc", el aratand ca premierul a propus o formula guvernamentala care include un vicepremier in plus si nu preluarea unei functii de la alt partid. El a mai spus ca PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri.

Dragnea reactiona la afirmatiile prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, propus de liberali pentru functia de ministru de Interne si vicepremier, potrivit carora PNL nu poate "accepta ca PC sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL". "Noi am fost foarte categorici in aceasta chestiune, in consecinta PSD trebuie sa aleaga foarte simplu intre noi sau ei", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa.