Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), declarat in conflict de interese prin sentinta definitiva pronuntata marti de Inalta Curte de Casatie si Justitiei, fiind obligat sa demisioneze din functie, a declarat pentru ziarul Argesul, cu privire la verdict, ca "este o decizie a instantei pe care o respect" si ca "Asta este viata! Doar nu o sa ma spanzur, ca nu m-am nascut presedinte de consiliu judetean!". El a precizat ca ramane deocamdata la conducerea PSD Arges, urmand sa vada "ce se va intampla" dupa ce acest lucru va fi discutat in cadrul partidului.

Potrivit cotidianului local, Constantin Nicolescu nu s-a prezentat la procesul de marti din motive de sanatate, fiind in concediu medical pentru doua saptamani. El se afla pentru mai multe zile la tratament la Targu Mures, din cauza problemelor sale cardiace. Dupa ce a aflat de verdictul in procesul cu ANI, seful CJ si al PSD Arges a declarat pentru publicatia Argesul ce crede despre decizia Inaltei Curti:

"Asta este viata, este o decizie a instantei pe care o respect. Doar nu o sa ma spanzur, ca nu m-am nascut presedinte de consiliu judetean! Imi vad de treaba in continuare, ce sa spun? Cand o sa vin acasa o sa merg la partid si vedem ce avem de facut in continuare. Raman la conducerea PSD Arges, cel putin deocamdata, vom vedea ce se va intampla dupa ce vom discuta in cadrul partidului".

Marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si a hotarat ca presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, s-a aflat in conflict de interese, deoarece a aprobat incheierea de contracte intre societati comerciale la care este actionar cu institutii aflate in subordinea CJ Arges. Decizia instantei supreme este definitiva si irevocabila, iar Nicolescu va trebui sa paraseasca functia administrativa de presedinte al CJ Arges.

In acest context, potrivit prevederilor legale, ANI urmeaza sa comunice oficial decizia ICCJ Institutiei Prefectului Arges, precizeaza publicatia citata. Prefectul trebuie sa emita un ordin prin care doar ia act de incetarea mandatului lui Constantin Nicolescu de presedinte al Consiliului Judetean. Ordinul va fi transmis Guvernului, urmand ca Executivul sa stabileasca data cand se vor organiza alegeri anticipate pentru postul devenit vacant. Pana in acel moment, interimatul la conducerea institutiei va fi asigurat de unul dintre cei doi vicepresedinti. Cel mai probabil acesta va fi Florin Tecau, de la PSD (celalalt vicepresedinte fiind Constantin Polexe, de la PNL). Intrucat legea nu prevede expres obligativitatea organizarii de anticipate, nu este exclus ca interimatul sa dureze pana la viitoarele alegeri locale, care vor avea loc in vara anului 2016.