Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, afirma ca nu trebuie cautate solutii de multumire a Partidului Conservator sau a lui Dan Voiculescu, punctand ca premierul Victor Ponta nu trebuie decat sa opteze pentru Klaus Iohannis ca vicepremier, transmite Agerpres.

"Ministrii propusi de PNL sunt pregatiti sa lucreze imediat ce premierul va demara procedurile. Victor Ponta nu trebuie decat sa opteze pentru un om care a demonstrat de-a lungul timpului un ridicat nivel de profesionalism in conducerea si coordonarea institutiilor statului. Nu trebuie sa cautam solutii de multumire a partenerilor politici, indiferent daca acestia se numesc Partidul Conservator sau Dan Voiculescu", a declarat Pocora, potrivit unui comunicat.

Ea subliniaza ca PNL este indreptatit sa faca modificarile pe care le considera necesare in cadrul Guvernului Romaniei.

"PNL nu a avut niciun moment pretentii mai mari sau mai mici, nici sa se numeasca vicepremieri in plus in Executiv. Nu dorim sub nicio forma sa umflam in mod artificial Guvernul. Actuala distributie a portofoliilor si numarul acestora au fost acceptate odata cu formarea actualului Executiv", spune Cristina Pocora.

Ea precizeaza ca PNL nu impiedica prin nimic buna functionare a Guvernului.

"Am facut o serie de schimbari la nivelul ministrilor liberali. In rest, nu a existat nicio alta pretentie din partea noastra la aceste discutii cu partenerii de guvernare", declara deputatul liberal.

Pocora puncteaza ca propunerile PNL pentru functiile vacante din Executiv au avut in vedere promovarea unor oameni cu un istoric profesional si politic ireprosabil.

"Domnul Klaus Iohannis este un om cu o anvergura de necontestat, un politician care a dovedit prin functia de primar al municipiului Sibiu reale abilitati de administrare si are o expertiza importanta in domeniul politicilor publice. Postul de viceprim-ministru pentru care a fost propus prim-vicepresedintele PNL trebuie sa fie ocupat de cineva care sa detina aceste calitati pe care domnul Iohannis le intruneste. Mai mult, primul-ministru s-a exprimat favorabil fata de toate nominalizarile PNL, prin urmare nu se poate spune ca Partidul National Liberal prelungeste aceste discutii si in niciun caz ca este vorba de orgolii", arata purtatorul de cuvant al PNL.