Premierul Victor Ponta a declarat in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri, ca apreciaza pozitia Dacia Renault care a anuntat ca isi continua investitiile in Romania, adaugand ca nu spune intamplator ca "nebunul arunca cu piatra si reusim sa o scoatem cu greu".

Victor PontaFoto: Agerpres

"Inca 2 mesaje cat e presa ca stiti cum, un nebun arunca o piatra, si dupa aia alergam toti sa o scoatem. Apreciez foarte mult pozitia unuia dintre marii investitori traditionali in Romania, Dacia Renault care a anuntat si astazi ca isi continua investitiile in Romania. Nu intamplator spun ca nebunul arunca cu piatra si reusim sa o scoatem cu greu", a declarat Ponta, referindu-se la declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu privind o posibila pierdere a asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia.

Renault a reiterat miercuri ca nu vrea sa paraseasca Romania, unde a investit peste doua miliarde euro, precizand ca evolutia infrastructurii este determinanta pentru proiectele viitoare.

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune difuzata luni de postul Look Tv, ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina din Maroc. Seful statului a reiterat afirmatiile marti seara, la B1TV, aratand ca a avut o discutie cu presedintele Dacia care i-a transmis ca "vom ramane atata timp cat productia va fi competitiva".

"Este clar ca la noi salariile sunt mai mari decat in Maroc, iar fabrica de acolo are port la 20 de km distanta", a declarat Basescu, aratand ca "avem nevoie urgenta de infrastructura".