​Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, proaspat intrat in PSD, NU va coordona organizatia de Prahova a partidului, a precizat, marti, Partidul Social Democrat, intr-un comunicat emis de la centru, care contrazice astfel declaratiile sefului PSD prahovean, Mircea Cosma, publicate de Romania TV, postul detinut de deputatul social-democrat de Prahova Sebastian Ghita.

Foto:

"Partidul Social Democrat dorește să informeze că niciunul dintre miniștrii Robert Cazanciuc, Remus Pricopie și Liviu Voinea, care au devenit recent parte a familiei social-democrate, nu coordonează vreo organizație a partidului. Nu a existat nicio decizie în acest sens la nivelul PSD, informațiile vehiculate în spațiul public în legătură cu domnul Robert Cazanciuc fiind false", a transmis PSD - structura centrala, intr-un comunicat de presa.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, proaspat intrat in PSD, urmeaza sa fie coordonatorul organizatiei PSD Prahova, organizatie al carei presedinte este Mircea Cosma, seful Consiluului Judetean Prahova, a declarat, pentru Romania TV, chiar Cosma, care este implicat inr-o ancheta penala de amploare.

"Am avut o discutie la nivelul conducerii partidului si am convenit ca domnul Cazanciuc sa coordoneze filiala PSD Prahova in vederea alegerlor europarlamentare si a celor prezidentiale. Este un politician tanar, din noul val, este originar din judetul Prahova, iar eu cred ca va aduce un plus de tinerete si dinamism in filiala, dar si un nou mod de a face politica. Ii multumesc ca a acceptat aceasta pozitie si, asa cum am promis, il voi sprijini in toata activitatea sa politica. Eu voi continua sa coordonez administratia prahoveana, cu cele peste o suta de primarii ale sale", a declarat Mircea Cosma, citat de RTV.

LLa randul sau, luni, cand a fost anuntata oficial intrarea lui Cazanciuc in PSD, premierul Victor Ponta a atras atentia ca toti ministrii partidului se vor implica in campania electorala pentru europarlamentare.

"Sigur, e bine să fii tehnocrat, dar la un moment dat, inevitabil, îţi asumi avantajele şi dezavantajele sprijinului politic şi, în această campanie, absolut toţi miniştrii, toţi vicepreşedinţii USD (...) toţi trebuie să punem umărul pentru a vorbi despre ce guvernăm, despre ce ne dorim să facem pentru România şi despre ce vrem să facem în Europa. (...) Miniştrii vor avea activitate în campania electorală", a afirmat presedintele PSD.

De mentionat ca Romania TV este postul de televiziune al deputatului PSD de Prahova Sebastian Ghita, un apropiat al premierului Victor Ponta.

"Reamintim ca Mircea Cosma, presedintelele CJ Prahova, se apropie de varsta de 70 de ani", precizeaza RTV in articolul postat pe site-ul sau.

Contradictiile pe traseul PSD central - PSD Prahova -televiziunea lui Sebastian Ghita apar in contextul in care, mati, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, au fost audiati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.