Conducerea USL s-au reunit marti, putin dupa ora 15.00, la Vila Lac 1, pentru a relua negocierile legate se numirea liberalului Klaus Iohannis in functia de ministru de Interne si vicepremier. Inainte de aceasta reuniune, Klaus Iohannis s-a intalnit cu presedintele PNL, Crin Antonescu, in biroul acestuia de la Senat.

La sedinta participa, potrivit agentiei Mediafax, presedintele PNL, Crin Antonescu, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, propus pentru functia de vicepremier si ministru al Internelor, precum si Daniel Chitoiu si Mihai Voicu.

Din partea PSD, pana la momentul transmiterii stiri la reuniune au venit presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, si vicepresedintele PSD Marian Oprisan.

Intalnirea de marti vine dupa una similara care a avut loc luni, tot la Vila Lac 1, urmata insa de un schimb dur de replici intre premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu, prin intermediul televiziunilor.

Initial, primul ministru a afirmat, la Romania TV, ca Antonescu "nu stie cum functioneaza un guvern".

In replica, liderul PNL a spus ca Ponta "s-a dus la Barroso sa-i dea lista de comenzi ca la chelneri".

Replicile au continuat si marti dimineata, cand Victor Ponta a spus ca Antonescu are acelasi limbaj ca si presedintele Traian Basescu de cand este prieten cu acesta.

Totusi, primul ministru a precizat ca il sustine pe Klaus Iohannis si ca vicepremier si ca ministru de Interne.

"Il sustin pe Iohannis sa fie si vicepremier si ministru de Interne. (...)Trebuie sa mergem la vot in Parlament. Redesenarea structurii guvernului presupune reasezari pe care le discutam azi la nivel politic", spus Ponta.

Aceasta in conditiile in care Klaus Iohannis afirmase, cu putin timp inainte, ca un esec al negocierilor s-ar putea concretiza cu ruperea USL.