Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, afirma ca infiintarea Uniunii Social-Democrata (USD), formata din trei partide membre ale coalitiei de guvernare USL, reprezinta un "semnal puternic" ce trebuie sa dea de gandit liberalilor.

"Vorbiti de acel USD, banuiesc. Cu siguranta trebuie sa ne dea de gandit. Imaginati-va ca sunteti patru prieteni care faceti totul impreuna si intr-o dupa-amiaza aflati ca ceilalti trei si-au facut un grup tare, dar nu v-ati despartit de tot. Cum v-ati simit?", a raspuns Iohannis, intrebat de ziaristi, la Sibiu, cum vede PNL infiintarea noii aliante pentru alegerile europarlamentare.

"Chit ca e o alianta pentru europarlamentare, alea sunt acum, dupa aceea vor fi altele. Mie mi se pare un semnal puternic de care voi tine cont in negocieri", a adaugat Iohannis, referindu-se la negocierile din USL pentru schimbarea structurii guvernului.

In opinia sa, USL nu "sufera, dar relatia" dintre partidele membre "sufera".

"Daca s-a facut o alianta de patru formatiuni si acum trei si-au facut propria alianta, nu cred ca cineva poate sa spuna 'Pai si ce daca, e doar pentru europarlamentare'. Nu e asa. E un semnal ca ei vor altceva decat noi (...) Nu putem sa ne facem ca nu vedem ca ceilalti trei incep jocul lor propriu", a subliniat acesta.

Acesta a precizat ca, daca negocierile de la Bucuresti privind structura guvernului vor merge bine, "vom trece si peste acel semnal dat de USD si vom merge mai departe ca si USL".

Intrebat daca USL s-ar putea rupe daca negocierile actuale esueaza, Iohannis a raspuns, potrivit agentiei Mediafax: "Daca negocierile merg prost, se poate".

El a precizat ca nu merge la Bucuresti fiindca nu are "de lucru" in Sibiu. "Am cel mai bun job. Eu merg acolo fiindca asa s-a hotarat in PNL si s-a hotarat sa merg ce viceprim-ministru si ca ministru al Afacerilor Interne. Nu discut de alta configuratie", a avertizat Iohannis.

In cazul in care negocierile, care "nu vor fi nici simple si nici scurte", vor ajunge la un rezultat pozitiv, Klaus Iohannis a afirmat ca isi va da demisia cu "cinci minute inainte" de depunerea juramantului.

"Eu chiar nu-mi doresc sa plec de aici, dar daca situatia va continua asa, si am facut pasul cu PNL, imi asum, dar asta nu inseamna ca plec bucuros, sau saltaret, nu, deloc. Imi doresc sa revin, deocamdata nici nu am plecat", a mentionat el.

In ceea ce priveste prezenta lui Dan Voiculescu la negocierile care au avut loc luni in cadrul USL, Iohannis a precizat ca nu a inteles prezenta acestuia.

"Nu am inteles ca a cautat acolo. Nu am fost eu seful acolo, nu mi-am permis sa intreb", a spus acesta.