Uniunea Social-Democrata include partide care formeaza si Uniunea Social-Liberala care are deja un candidat la Presedintie, Crin Antonescu, dar primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, poate reprezenta o posibila varianta daca lucrurile vor "degenera", a afirmat liderul PC, Daniel Constantin, citat de agentia Mediafax.

El a aratat, la Romania TV, ca Oprescu poate fi un candidat cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale: "Poate fi un candidat la presedintie cu sanse foarte mari, poate cele mai mari", a mentionat Constantin, notand insa ca USL are in prezent "un candidat si un angajament" pentru presedintie.

La randul sau, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a evitat sa se pronunte la acest moment daca lui Oprescu i se va propune, la un moment dat, sa candideze din partea USD la alegrile prezidentiale.

Pe de alta parte, Daniel Constantin a afirmat ca este nevoie de prezentarea cat mai rapida a programului de guvernare a lui Crin Antonescu.

"Eu ca partid conservator am o serie de valori la care tin foarte tare si vreau sa fie incluse in programul candidatului pe care eu il sustin", a comentat el.

Intrebat daca va candida la prezidentiale din partea PSD, Sorin Oprescu a raspuns, in aceeasi emisiune: "Iar incepem? Pai ma antrenati cu intrebarea asta de vreo sase luni de zile", afirmand ca el are "proiecte pentru Bucuresti".

Intrebat din nou de moderatori ce va spune daca PSD ii va propune sa candideze, Oprescu a precizat: "Pai nu mai stiu, sa vedem atunci...nu mai stam asa sa ne grabim ca mireasa...om vedea, dar ajungem si acolo, sau nu ajungem acolo".

Presedintii PSD, UNPR si PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea aliantei electorale Uniunea Social-Democrata (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca aceasta aliata electorala este formata din trei din cele patru partide din USL si are doua din cele trei litere ale USL, dar isi propune sa aiba suta la suta din mesajele cu care USL a castigat alegerile.