Traian Basescu, Emil Boc si Elena Udrea ar trebui judecati pentru subminarea economiei nationale, a declarat luni seara, la Romania TV, premierul Victor Ponta.

Acestuia i-a fost prezentata declaratia facuta duminica de Traian Basescu, in cadrul unei dezbateri publice organizata de Fundatia Miscarea Populara la Cluj-Napoca, si in care seful statului a afirmat ca, impreuna cu Emil Boc, a avut curajul sa isi asume "trecerea prin criza. "Am avut curaj impreuna cu premierul sa luam tara in spate si sa o trecem intr-un an si jumatate prin criza, ceea ce putini au avut curaj sa faca in Europa si am dat din nou posibilitatea ca tara sa-si reia cresterea economica. Asa firava cum este ea", a declarat atunci Basescu.

Victor Ponta a precizat ca "au fost trei, Traian Basescu, Emil Boc si o doamna", referindu-se la Elena Udrea.

"Au luat tara in spate si au dus-o in prapastie", a acuzat premierul, afirmand ca cei trei ar trebui "judecati pentru subminarea economiei nationale".

Intrebat de moderatori daca este vorba de o declaratie politica sau o intentie, Ponta a precizat: "Era gandul unui simplu roman. Cred ca acesti trei oameni chiar au distrus Romania in anii in care au avut puterea absoluta".

Seful executivului a mai acuzat ca "doi dintre ei (Traian Basescu si Elena Udrea, n.r.) s-au imbogatit, dl Boc nu cred ca s-a imbogatit".