Premierul Victor Ponta a declarat luni ca liberalul Klaus Iohannis va demisiona din functia de primar al Sibiului inainte de a deveni membru au guvernului si nu a exclus ca acesta sa coordoneze, in calitate de vicepremier, domeniul economic.

Ponta a afirmat, la intrebarile ziaristilor, dupa conferinta de presa sustinuta de Iohannis, ca nu are nevoie de garantii legate de demisie, deoarece are "incredere in domnia sa".

"Evident ca va demisiona inainte sa fie numit, asa cere legea. Eu il apreciez pe dl Iohannis, nu vreau sa fie intr-o situatie in care sa aiba o problema de incompatibilitate", a spus primul ministru, adaugand ca din acest motiv a si cerut "in scris" un raspuns de la Agentia Nationala pentru Integritate.

"Vreau sa-l protejez, nu vreau sa se lase loc de interpretari", a sustinut Ponta.

In ceea ce priveste domeniul pe care ar urma sa-l coordoneze Klaus Iohannis in calitate de vicepremier, acesta ar putea fi cel economic, dar decizia va fi luata in cadrul unei reuniuni a USL care va avea loc marti.

Victor Ponta a precizat, in acest context, ca el nu a fost nemultumit de niciunul dintre ministrii liberali care au fost remaniati, caracterizand decizia conducerii PNL ca fiind "pur politica".

"Inteleg ca au fost niste decizii pur politice, ca ministri nu am nimic sa le reprosez", a spus acesta, referindu-se la plecarea din guvern a ministrilor Daniel Chitoiu si Andrei Gerea.

Intrebat de ziaristi cum comenteaza afirmatia presedintelui Traian Basescu, care declarase sambata ca Iohannis este un castig pentru guvern, Ponta a raspuns: "Dl Basescu ca de obicei e penibil, cred ca e o jignire pt dl Iohannis sa fie reevaluat de Basescu", in conditiile in care in urma cu cinci ani nu a fost numit prim ministru, la propunerea PSD si PNL.