Premierul Victor Ponta si presedintele PNL Crin Antonescu discuta la aceasta ora la Vila Lac 1, in cadrul unei sedinte USL, schimbarile la nivelul Guvernului, decise de liberali la finalul saptamanii trecute, au declarat pentru agentia Agerpres surse politice.

Potrivit agentiei Mediafax, la intalnire este prezent si presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Ulterior, la ora 15.00, va avea loc o sedinta a Biroului Permanent al PSD.

Cel mai important subiect este numirea lui Klaus Iohannis in functia de vicepremier, asa cum au decis liberalii.

Victor Ponta a salutat sambata, de la Soci, venirea lui Iohannis in cadrul Executivului calificand-o drept un mare castig pentru Guvern si a lasat sa se inteleaga faptul ca detaliile acestei numiri si mai ales pozitia pe care primarul Sibiului o va ocupa exact in Guvern vor fi discutate la Bucuresti.

"Am vazut propunerile facute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, in frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar ca il doresc in Guvern, dar cred ca ar aduce un plus Guvernului (...) Am o relatie foarte buna cu domnul Iohannis. Ne cunoastem de ceva timp. Cred ca ar fi un mare castig pentru Guvern. Exact, pozitiile, astea sunt lucrurile pe care o sa le discutam la conducerea coalitiei", a declarat premierul Victor Ponta, pentru TVR.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca duminica seara ca luni se va intalni cu premierul Victor Ponta pentru a discuta pe marginea noilor propuneri de ministri din partea liberalilor, punctand ca nu exista nicio tensiune si ca nu este nimic de negociat in ceea ce priveste propunerea ca Klaus Iohannis sa ocupe functia de vicepremier si ministru de Interne.