O fotografie care il infatisa pe Victor Ponta la dineul oferit de Vladimir Putin cu ocazia deschiderii JO Soci 2014, alaturi de "lideri importanti de stat si de guvern" , a fost stearsa de pe pagina de Facebook a premierului, scrie Nasul TV.Fotografia a fost postata vineri, fiind retrasa o zi mai tarziu.

Captura: Pagina de Facebook a lui Ponta, poza sociFoto: Nasul.tv

Fotografia a fost postata vineri fiind insotita de textul: "Premierul Victor Ponta, alaturi de lideri importanti de stat si de guvern, la dineul oficial organizat cu ocazia deschiderii Olimpiadei de Iarna 2014 de la Soci".

In fotografie se poate observa ca la o masa alaturata de cea a premierului stau presedintele Ucrainei Victor Ianukovici, premierul bulgar Plamen Oresharski si o a treia persoana (intre cei doi lideri amintiti), vizibila partial din profil, despre care Nasul TV sustine ca ar fi presedintele Marii Adunari Populare din Coreea de Nord Kim Yong Nam. Dan Alexe scrie pe blogul sau ca de fapt este vorba despre presedintele Uzbekistanului, Islam Karimov.

Potrivit sursei citate, fotografia si comentariul facute pe pagina de Facebook a premierului au starnit numeroase critici, in contextul in care mai multi ideri politici mondiali au refuzat sa participe la deschiderea JO Soci 2014 in semn de protest fata de politicile anti-gay ale Moscovei.

Un episod asemanator s-a produs in luna decembrie, cand o fotografie care ii infatisa pe premier si pe Regele Mihai I stand la masa a fost postata pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta, in text precizandu-se ca prim-ministrul a luat masa cu Regele Mihai in cea de-a treia zi de Craciun, la palatul de la Savarsin. Fotografia a fost retrasa in aceeasi zi de pe pagina de Facebook a premierului, intrucat a fost "postata din greseala de echipa online".

In locul acesteia au fost postate alte doua fotografii, insotite de precizarea ca "premierul Victor Ponta a luat masa cu familia regala in cea de-a treia zi de Craciun la palatul de la Savarsin", dar ca "la masa de astazi, MS Regele Mihai nu a participat".