Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat sambata, la Oradea, ca daca prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, vrea sa intre in guvernul Ponta trebuie sa respecte legislatia, transmite Agerpres. "Eu le-am spus ca unde-i lege nu-i tocmeala. Legislatia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru dl Ciorbea. Daca dl Iohannis, prim-vicepresedintele PNL, vrea sa intre in guvernul Victor Ponta, trebuie sa respecte legislatia nationala pe care eu o sustin", a precizat Zgonea.

El a subliniat ca trebuie tinut cont si de Agentia Nationala de Integritate.

"Domnia sa trebuie sa-si dea demisia din functia de primar in momentul cand depune juramantul. (...) Daca se doreste sa devina si vicepremier al Guvernului atunci trebuie o noua angajare a raspunderii in fata Parlamentului, adica un nou vot de incredere. Aceste discutii vor fi in cadrul USL, asa cum a precizat si premierul Victorul Ponta", a spus Zgonea.

El nu a dorit sa comenteze nominalizarile facute de PNL pentru Ministerul de Finante, Ministerul Economiei si Ministerul Sanatatii, punctand ca acestea se vor discuta in sedinta USL.

Citeste si: