Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar putea fi un castig pentru Guvern din functia de ministru, mentionand ca nu este clar daca acesta poate fi si vicepremier, Iohannis fiind propus pentru cele doua posturi de PNL, scrie Agerpres.

Catalin IvanFoto: catalinivan.ro

"Domnul Iohannis este un om de valoare si poate fi un castig pentru guvern. Sper ca dorinta PNL de a-l numi pe domnul Iohannis si vicepremier sa nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul si institutiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate. Sunt sigur ca vor fi gasite cele mai bune solutii in USL pentru ca acest lucru sa nu se intample, dupa ce liderii vor discuta acest subiect", sustine Ivan, intr-un comunicat publicat vineri.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat vineri ca liberalul Klaus Iohannis a fost validat de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliul de la Interne si, in acelasi timp, functia de vicepremier.

La randul sau, primarul Sibiului a declarat ca nu este dispus sa renunte 'foarte usor' la functia sa, dupa ce conducerea PNL, partid in care ocupa functia de prim-vicepresedinte, l-a nominalizat pentru postul de ministru de Interne si vicepremier.

"Nu sunt dispus sa renunt foarte usor la primarie. Exista antecedente (...), un fost primar general care a putut sa fie in acelasi timp si prim-ministru si bine a facut", a spus Iohannis, precizand ca va face apel la legislatie, daca aceasta ii va permite.

Citeste si: