Liderul liberal Crin Antonescu a glumit, joi, pe seama prezentei primului ministru la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna vineri, la Soci. Presedintele PNL a afirmat, in conferinta de presa in care a anuntat demisia ministrului Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu, ca "Am discutat si cu premierul (despre demisia lui Chitoiu - n.red.), el pleaca la Jocurile Olimpice, pentru deschidere sper, nu pentru toata durata."

Victor Ponta si Crin Antonescu Foto: AGERPRES

Gluma lui Crin Antonescu nu este prima la adresa premierului, Ponta afirmand, in trecut, ca "Glumele domnului Antonescu unele dintre ele sunt bune, nu toate." In noiembrie anul trecut, Antonescu afirmase, legat de numirea lui Ilie Sarbu in fruntea Comisiei Basescu-CEC, ca "Sa nu-l aud cumva pe prietenul, pe colegul meu de lupta domnul Victor Ponta spunand ca asta e treaba Parlamentului, nu stie, ca dansul munceste la guvern pentru salarii. Sa fie treaba Parlamentul dar cu domnul Ilie Sarbu in frunte".

In paralel, ziaristii l-au intrebat pe Victor Ponta, care se afla la alta actiune, cum comenteaza propunerea lui Crin Antonescu legata de Ilie Sarbu. Dupa un moment de pauza, Ponta a raspuns: "Nu stiu si banuiesc ca a fost o gluma. Glumele domnului Antonescu unele dintre ele sunt bune, nu toate".

Ziaristii de la sediul PNL l-au intrebat pe Antonescu ce parare are despre raspunsul colegului sau de alianta, Victor Ponta. "L-ati intrebat acum? Dar dansul unde e? Cum adica sa fie o gluma? Asta e deja un afront la domnul Sarbu, e alt scandal aici. E liderul din Senat al PSD, de ce sa fie o gluma? Sigur, o sa decida PSD", a spus atunci seful PNL.