Presedintele PNL Crin Antonescu a confirmat, joi seara, demisia lui Daniel Chitoiu din functia de ministru al Finantelor si de vicepremier. Nominalizarile pentru Ministerul Finantelor Publice si pentru Ministerul Afacerilor Interne, care potrivit algoritmului USL revine tot PNL, vor fi facute vineri. In urma demisiei din Guvern, Daniel Chitoiu va detine functia de secretar general interimar al PNL, "pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului" in anul electoral 2014, a declarat Crin Antonescu. La randul sau, Daniel Chitoiu a declarat ca "Ma retrag din guvern pentru ca activitatea din guvern nu imi va permite sa ocup si aceasta functie de secretar general. Sunt o persoana care munceste 18 ore pe zi. Nu sunt alte motive."

Daniel Chitoiu si Crin AntonescuFoto: Agerpres
  • Declaratiile lui Crin Antonescu:

Suntem si ramanem o echipa in care ne distribuim si redistribuim roluri.

Am discutat si impreuna cu domnul vicepremier si ministru Daniel Chitoiu, domnia sa in primul rand, a decis sa puna capat experientei din Finante si din Guvern.

A avut o activitate pe care eu si PNL am sustinut-o in permanenta, pentru care ii multumesc.

Odata cu incheierea negocierilor cu FMI, domnia sa a facut optiunea de a pleca din Guvern si in cadrul unor mutatii mai largi in calitate de vicepresedinte va detine si functia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului.

Secretarul general Hellvig se va ocupa de coordonarea campaniei prezidentiale strict iar domnul vicepresedinte va fi insarcinat cu exercitarea de facto a acestui functii de secretar general interimar.

Dezmint cat se poate de categoric un lucru repetat pana la gotesc in ultimele zile in analize, comentarii. S-a vorbit si de Chitoiu, Stroe si alti colegi ca fiind apropiati de PSD sau de Ponta. Nu au fost mai apropiati sau mai indepartati decat suntem noi toti.

Niciodata in tot acest timp nu am avut acest sentiment. Sigur ca au lucrat impreuna, sigur ca exista o relatie care va continua, ne intalnim si luam decizii in fiecare saptamana, dar speculatiile legate de grupuri pro-PSD in PNL sunt lipsite de orice temei.

  • Daniel Chitoiu:

M-am hotarat sa ma implic ma activ in PNL, tinand cont ca avem doua momente electorale foarte importante in acest an.

Eu sunt un om de partid, un om vechi, am o colaborare foarte buna cu conducerea si organizatiile si am hotarat sa preiau aceasta functie.

Ma retrag din guvern pentru ca activitatea din guvern nu imi va permite sa ocup si aceasta functie de secretar general.

Sunt o persoana care munceste 18 ore pe zi.

Nu sunt alte motive.

Doresc sa-i multumesc domnului presedinte pentru incredere, colegilor care m-au sustinut in activitatea guvernamentala si colaboratorilor mei din Ministerul Finantelor.

  • Crin Antonescu:

O ultima precizare cu ce se va intampla: am vazut ca deciziile vor fi luate maine.

Am vazut tot felul de lucruri, o declaratie a lui Bogdan Olteanu, ca i s-a propus ministerul de Finnate, nu stiu cine i l-a propus, eu nu i l-am propus.

Cui i-am propus eu aceasta functie a acceptat-o.

Am discutat si cu premierul, el pleaca la Jocurile Olimpice, pentru deschidere sper, nu pentru toata durata.

Deciziile vor fi luate maine.

Intrebare de la jurnalisti: Are vreo legatura cu injumatatirea ratelor?

Crin Antonescu: Nu.

Intrebare: Dar cu ordonanta de urgenta ASF?

Crin Antonescu: Domnul Chitoiu nu e implicat in niciun dosar.

Au aparut in presa lucruri legate de o cercetare care se refera si la sotia domniei sale, nu avem nicio indoiala cu nevinovatia doamnei Chitoiu.

Nu are niciun fel de legatura acea situatie cu carierea guvernamentala sau politica a lui Daniel Chitoiu.

Motivul deciziei sale a fost prezentat, acesta e motivul, este si presedinte la Sectorul 1, un sector greu, chiar daca nu ninge.

Restul nuantelor, divergentelor dintr-un partid, s-au discutat intotdeauna intre noi.

Maine vor fi facute cunoscute propunerile si deciziile.

Intrebare: Premierul a acceptat aceste propuneri?

Crin Antonescu: Premierul v-a spus ca am convenit sa nu discutam decat maine.

Citeste si: